Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ÎCCJ a respins recursul procurorilor: Şeful SRI Alba, Ioan Tarnu şi subcomisarul Liviu Schiau, cercetaţi în libertate

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, luni, recursul formulat de procurorii DIICOT împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia prin care s-a dispus cercetarea în stare de libertate a şefului SRI Alba, Ioan Tarnu şi a subcomisarului de poliţie Liviu Schiau, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Instanţa superioară a respins recursul procurorilor, astfel că Tarnu şi Schiau vor fi cercetaţi în stare de libertate.

În acelaşi dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât, în cazul unuia dintre inculpaţii din Dosarul utilajelor furate – Dănuţ Cristian Bândilă, cercetarea acestuia în stare de arest preventiv.

Decizia instanţei superioare este definitivă şi irevocabilă.

Sâmbătă, instanţa superioară a judecat recursul formulat de cei 16 inculpaţi din dosar împotriva hotărârii de prelungire a măsurii arestării preventive. Decizia ÎCCJ a fost ca aceştia să rămână în arest preventiv.

Reamintim că Ioan Tarnu şi Liviu Schiau sunt cercetaţi alături de ceilalţi inculpaţi în Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale Uniunii Europene. Potrivit procurorilor, şeful SRI Alba este suspect că l-a favorizat pe alt inculpat din dosar, Mircea Stanciu. Ioan Tarnu ar fi intervenit pentru ca la domiciliul inculpatului să nu fie făcute percheziţii domiciliare. Tarnu ar fi apelat la Liviu Schiau, pentru ca acesta din urmă să îl informeze despre acţiunile poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate.

Inculpatul Ioan Tarnu a acceptat, în mod direct, daruri de la soţia inculpatului Mircea Stanciu, dând asigurări că poate determina organele de poliţie, pentru asigurarea unei investigaţii penale favorabile inculpatului.

Potrivit unui comunicat făcut public de DIICOT, în sarcina lui Liviu Schiau s-a reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2011, în două rânduri, l-a încunoştinţat pe Mircea Stanciu, cu privire la momentele operative desfăşurate de organele de cercetare penală, premergătoare efectuării unor activităţi procedurale în cauză, ceea ce a dus la îngreunarea urmăririi penale.

Mai mult decât atât, Liviu Schiau a pus la dispoziţia lui Stanciu Mircea, o listă cu 14 persoane cercetate şi faţă de care urmau să se instituie măsuri preventive, informaţii pe care le-a obţinut în virtutea atribuţiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar în cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia, după îndelungi deliberări, a hotărât, în 3 mai, respingerea propunerii procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de zile şi cercetarea celor doi, în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax