Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopia Alba Iulia: Sute de locuri de cazare, sute de mii de lei strânși din donații pentru refugiații din Ucraina

Publicat

750 de locuri de cazare sunt disponibile pentru refugiații din Ucraina, în zonele care aparțin de Arhiepiscopia Alba Iulia: 300 în județul Alba, și 450 în județul Mureș. 

Mai mult de atât, până în acest moment au fost strânși 200.000 de lei din donații. De asemenea, cantitați importante de alimente au strânse, iar acestea vor merge în punctele care se ocupă de refugiați. 

Potrivit reprezentaților bisericii, la această oră, în Arhiepiscopia Alba Iuliei sunt disponibile 750 de locuri de cazare: 300 în județul Alba, dintre care 100 la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, și 450 în județul Mureș, dintre care 100 la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. În prezent, la Mănăstirea Dumbrava sunt ocrotiți 40 de adulți și 15 copii ucraineni, iar la Mănăstirea Sighișoara sunt cazate șase mame și patru copii.

Până în momentul de față, din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei a fost strânsă suma de 200.000 lei, ca urmare a donațiilor credincioșilor din cele zece protopopiate. De asemenea, au fost colectate cantități însemnate de alimente în numeroase comunități parohiale. La sfârșitul acestei săptămâni, două transporturi de alimente din municipiile Târgu-Mureș și Reghin vor avea ca și destinație zonele de primire în țară a refugiaților din Ucraina.

Transporturi către punctele de trecere

În cursul zilei de 2 martie, două microbuze din protopopiatul Târnăveni au avut ca și destinație punctul de frontieră de la Isaccea (jud. Tulcea). Transportul autovehiculelor a conținut produse de igienă, medicamente, alimente neperisabile, lenjerie pentru pat, alcool sanitar, pelerine pentru adulți și copii, pături, saltele  și jucării, toate în valoare de 20.000 lei.

Peste o tonă de alimente pentru Mănăstirea Dumbrava

De asemenea, din protopopiatul Blaj au fost transportate la Mănăstirea Dumbrava o tonă de cartofi, 300 kg de alimente neperisabile (conserve, făină, orez, paste făinoase și zahăr), produse de igienă, 10 saci cu îmbrăcăminte, 10 pături noi, o saltea nouă pentru copii și 50 de perechi de încălțăminte pentru iarnă, toate valorând aproximativ 30.000 lei.

Tot în aceste zile, comunitatea parohială din Solovăstru (jud. Mureș), dimpreună cu Asociația Civitas, s-au alăturat campaniei de ajutorare „Din dragoste pentru ucraineni”.

La inițiativa părintelui paroh Adrian Ganea, au fost colectate alimente neperisabile și produse de igienă în valoare de aproximativ 5.000 lei. Totodată, a fost strânsă suma de 13.500 lei, din care au fost cumpărate medicamente în valoare de 1.500 lei, oferite mai apoi taberei de refugiați de la stadionul din Siret.

Suma de 6.000 lei a deservit achiziționării de îmbrăcăminte și încălțăminte, destinate cetățenilor ucraineni prezenți în localitatea Sculeni (jud. Iași), iar la Direcția de Asistență Socială din Siret au fost oferite alimente, apă și medicamente. Din totalul sumei inițiale au mai rămas 5.800 lei, care vor fi oferiți de către refugiați.

Parohia Jabenița (jud. Mureș), prin părintele Hadrian Horatiu Mălinaș, s-a alăturat campaniei umanitare aflată în desfășurare. Până în prezent, au fost achiziționate produse de igienă în valoare de 1.720 lei, precum și 20 de lenjerii de pat în valoare de 1.410 lei. Toate acestea au fost transportate la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice de la Sculeni (jud. Iași). De asemenea, la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin au fost oferite produse neperisabile, obiecte de igienă și lanterne în valoare de 900 lei, care vor ajunge ulterior în posesia cetățenilor ucraineni.

În municipiul Târnăveni sunt disponibile trei locuri de cazare pentru zece persoane. Totodată, în localitățile Păucișoara și Abuș pot fi găzduite trei mame și șase copii. Toți aceștia vor beneficia de cazare și hrană pe o perioadă nedeterminată. De asemenea, reprezentanții protopopiatului Târnăveni au transmis faptul că sunt dispuși să asigure transportul persoanelor care vor fi găzduite în localitățile menționate.

De asemenea, în decursul ultimelor trei zile, în parohia Șăulia de Câmpie (jud. Mureș) au fost colectate ajutoare materiale în valoare de 10.000 lei. Astfel, în cursul zilei de ieri, părintele paroh Sebastian Bold s-a deplasat la punctul de frontieră de la Rădăuți-Prut. Aici, întâlnindu-se cu cetățenii ucraineni care au intrat în țara noastră, le-a oferit toate cele necesare.

Tot ieri, părintele Ionuț Buda, preot al parohiei Iernut I, ne-a confirmat faptul că, în ultimele zile, în cuprinsul comunității pe care o păstorește au fost strânse ajutoare materiale în valoare de 4.500 lei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax