Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia de Alba Iulia și Făgăraș: A murit unul dintre cei mai vârstnici preoți greco-catolici, fost deținut politic

Publicat

Biroul de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia și Făgăraș a anunțat decesul unuia dintre cei mai vârstinici clerici greco-catolici din România, Bogdan Gheorghe, fost deținut politic alături de Corneliu Coposu și Petre Țuțea. 

”Cu profundă durere sufletească aducem la cunoștința preoților, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu, că Părintele Bogdan Gheorghe, din clerul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la vârsta de 92 de ani, a trecut la casa Tatălui Ceresc” au transmis reprezentanții instituției religioase.

Părintele Bogdan Gheorghe s-a născut pe 23 mai 1929 în Arpașu de Jos, județul Sibiu, și a fost hirotonit preot în 23 decembrie 1990 la Blaj.

În anul 1948 a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde a întâlnit mari personalități printre care Corneliu Coposu și Petre Țuțea.

După anul 1990 a fsot președinte al Asociației foștilor deținuți politici din Sibiu.

Sursă: E-communio.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax