Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia: Ajutoare de 1,67 milioane lei în starea de urgență, prin programe de solidaritate

Publicat

În starea de urgență, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a derulat două proiecte de ajutorare prin intermediul cărora au fost donate alimente persoanelor nevoiașe și echipamente sanitare pentru personalul medical, toate în valoare de 1,67 milioane lei.

Primul a fost Programul „Solidaritate prin Filantropie”, inițiat prin parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” și Instituțiile Prefectului din județele Alba și Mureș, pentru ajutorarea cu alimente a persoanelor nevoiașe sau aflate în carantină.

A avut ca obiectiv inițial posibilitatea ajutării cu hrană caldă sau alimente neperisabile a unui număr de 500 de persoane zilnic. După două săptămâni, la nivelul parohiilor, capacitatea a crescut la peste 1000 de persoane, iar în ultimele săptămâni la 1200-1300 de persoane. A fost implicat în total un număr de 230 de parohii și 625 voluntari, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei.

O implicare susținută au avut cele 25 de organizații filantropice eparhiale, care au asigurat condiții de preparare și distribuire a hranei, atragerea de fonduri suplimentare, și implicare a voluntarilor. La acestea se adaugă administrarea serviciilor sociale rezidențiale și ajutarea, prin organizațiile filantropice, a celor 720 de beneficiari ai  serviciilor de zi din eparhie, copii și vârstnici, pentru care au fost suspendate parțial serviciile.

Valoarea ajutoarelor oferite până în prezent în cadrul Programului „Solidaritate prin Filantropie” este de 1.270.000 lei.

Al doilea program, intitulat „Solidaritate pentru Viață”, a fost lansat pentru sprijinirea personalului medical aflat în „prima linie” a luptei împotriva coronavirusului și pentru dotarea unor spitale cu echipamente sanitare. Aceste programe filantropice au fost coordonate de 10 Comitete de Acțiune, aflate sub coordonarea părinților protopopi din orașele Alba Iulia, Târgu Mureș, Sebeș, Reghin, Aiud, Sighișoara, Blaj, Luduș, Câmpeni și Târnăveni.

A avut ca obiectiv sprijinirea unor unități spitalicești din județele Alba și Mureș, care s-au confruntat cu lipsa unor echipamente de protecție sau a unor aparate de intervenție rapidă, precum și cu protejarea personalului care necesită carantinarea. Prin Comitetele de Acțiune de la nivelul protopopiatelor și prin contribuția Centrului Eparhial, au fost acordate ajutoare financiare unităților spitalicești în valoare de aproape 400.000 lei, pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanic, materiale sanitare, măști de protecție, mănuși, costume de protecție și dezinfectanți.

O implicare semnificativă a fost și punerea la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Alba a două imobile pentru cazarea personalului medical care are nevoie de carantină. În acest sens, Centrul Eparhial a oferit 20 de camere de cazare pentru cadrele medicale din Alba Iulia în clădirea Căminului bisericesc „Peregrinus”, iar Mănăstirea Dumbrava oferă găzduire pentru 20 de cadre medicale din Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    luni, 18.05.2020 at 15:08

    Din bani publici… pff…
    Sa-si vanda averile ca D-zeu nu le-a dat nimic in afara de hainele de pe ei, straita si sandalele…
    Ce au pana acum au primit de la tot felul de domnitori vremelnici ca sa tina gloata in intuneric

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax