Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia organizează colectă de Crăciun. Credincioșii, chemați să facă donații în biserici

Publicat


Asociația Filantropia Ortodoxă anunță că Arhiepiscopia din Alba Iulia organizează Colecta „Faptele credinței”, acțiune prin care oamenii generoși pot face donații în biserici, protopopiate sau la centrul eparhial, pentru familiile care se confruntă cu probleme sociale.

”Pentru a încuraja înmulțirea faptelor bune, pentru a aduce bucurie și mângâiere copiilor, vârstnicilor sau persoanelor cu dizabilități care se confruntă probleme sociale, Arhiepiscopia Ortodoxă Română organizează în această perioadă a Postului Crăciunului, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, Colecta „Faptele Credinței”. Colecta se realizează în toate parohiile eparhiei.

Oamenii buni și generoși pot aduce la bisericile parohiale, la sediile protopopiatelor sau la Centrul eparhial produse alimentare, donații financiare, haine, medicamente sau rechizite școlare, care vor fi distribuite așezămintelor sociale sau persoanelor nevoiașe din parohii”, transmite sursa citată.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română administrează o rețea de servicii sociale în care sunt ocrotiți peste o mie de copii în 16 case de tip familial și în 28 centre de zi și de prevenire a abandonului școlar.

Vezi și Mesaje de Crăciun. Sute de urări și felicitări pentru cei dragi

Alături aceștia, prin rețeaua socială eparhială, 730 persoane vârstnice primesc îngrijire prin 7 centre rezidențiale și 17 servicii de îngrijire la domiciliu, 250 de persoane nevoiașe primesc hrană prin 4 cantine sociale, iar  226 persoane cu dizabilități sunt ocrotite în cadrul a 7 Locuințe protejate și 2 centre de zi.

Toate aceste așezăminte sunt acreditate și licențiate, funcționează în parteneriat cu autoritățile publice locale și județene, și sunt finanțate în procent de 30 % din donații și sponsorizări.

”Perioada Postului Crăciunului este un prilej potrivit să dăruim bucurie celor care sunt în nevoi materiale sau sufletești. Să le dăruim speranță, încredere, un zâmbet sau o îmbrățișare, un cuvânt frumos sau o rugăciune smerită, iar dacă putem, să le dăruim o haină, sprijin financiar sau produse alimentare, medicamente bolnavilor sau dulciuri și jucării copiilor sărmani.

Este prilejul acum, de a ne lărgi inimile spre a-i cuprinde în ea pe cei aflați sub povara greutăților. Am urma astfel Tatălui Ceresc, care ne-a cuprins în inima Sa oferindu-ne marele dar, pe Fiul Său. Credința noastră în El se dovedește și sporește practic, prin faptele bune concrete pe care le facem, faptele bune fiind astfel „Faptele Credinței”.

„Faptă a credinței” este însă orice bine făcut semenului în suferință, este implicarea în acțiunile filantropice inițiate de către alte organizații caritabile, este ajutarea personală, directă, făcută cu respect și prețuire, cu mărinimie și discreție, a aproapelui pe care îl cunoaștem sau pe care nu îl cunoaștem”, mai precizează reprezentanții asociației.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

SIMULARE Evaluare Națională clasa a VIII-a 2020, la finalul lunii martie. Ce au de învățat elevii și conținuturi exceptate

Publicat

examen

Calendarul simulării examenului de Evaluare Națională 2020 pentru clasa a VIII-a a fost publicat în Monitorul Oficial. Testările vor fi susținute la finalul lunii martie. În 23 martie va fi simularea probei scrise la Limba şi literatura română, în 24 martie la Matematică, în 25 martie la Limba şi literatura maternă, iar pe 3 aprilie […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Serviciul pentru Imigrări al județului Alba: 21 de străini, depistați în situații ilegale, în 2019. BILANȚUL activităților

Publicat

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Alba au depistat în cursul anului trecut 21 de străini în situații ilegale. Pentru 18 dintre aceștia, oamenii legii au emis decizii de returnare, prin care a fost stabilită obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. De asemenea, polițiștii de imigrări din Alba au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zona exploziei de la Pianu de Jos a fost IZOLATĂ din cauza proiectilelor aflate în curte. Anchetă extinsă a autorităților

Publicat

Autoritățile din Alba au pornit o anchetă extinsă cu privire la explozia produsă marți la Pianu de Jos, în care o persoană și-a pierdut viața și o alta a fost rănită. Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, zona a fost izolată și în prezent se verifică dacă acolo mai există și alte proiectile care nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba are un nou subprefect. Ioana-Diane Rof, numită temporar în funcție prin Hotărâre de Guvern

Publicat

Guvernul a emis marți o hotătâre pentru numirea unui nou subprefect de Alba. Această funcție va fi îndeplinită cu caracter temporar de către Ioana-Diane Rof. Aceasta era funcționar public în cadrul Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Specială și este susținută de PMP. Diane Rof l-a înlocuit în funcție pe Nicolae Mera.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate