Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia îndeamnă credincioşii să participe, sâmbătă, la “Marşul pentru viaţă”, organizat în ziua praznicului Bunei Vestiri

Publicat

catedrala ortodoxa alba iuliaArhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia anunţă organizarea evenimentului “Marşul pentru viaţă” şi îndeamnă locuitorii să participle în număr cât mai mare, la evenimentul organizat, sâmbătă, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

La Alba Iulia, manifestarea va începe de la ora 15.00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând pe traseul str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – str. Mihai Viteazul.

Participanții la marș vor staționa pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”. În acest loc, vor fi rostite câteva alocuțiuni din partea reprezentanților cultelor creștine implicate în acest proiect, după care va urma un scurt moment artistic, susținut de către tineri liceeni și studenți.

“Marșul pentru viață” este o inițiativă civică prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, potrivit Arhiepiscopiei. Este organizat, pe 25 martie, în peste 280 de localităţi din România şi Republica Moldova sub genericul “Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”.

În Eparhia de Alba Iulia, în colaborare cu reprezentanții cultelor creștine (romano-catolic, greco-catolic, protestant și neoprotestant), evenimentul va fi organizat în opt orașe, mai precizează Arhiepiscopia.

“Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat, în ședința de lucru din data de 9 februarie, demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, menţionează sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax