Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia îndeamnă credincioşii să participe, sâmbătă, la “Marşul pentru viaţă”, organizat în ziua praznicului Bunei Vestiri

Publicat


catedrala ortodoxa alba iuliaArhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia anunţă organizarea evenimentului “Marşul pentru viaţă” şi îndeamnă locuitorii să participle în număr cât mai mare, la evenimentul organizat, sâmbătă, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri.

La Alba Iulia, manifestarea va începe de la ora 15.00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând pe traseul str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – str. Mihai Viteazul.

Participanții la marș vor staționa pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”. În acest loc, vor fi rostite câteva alocuțiuni din partea reprezentanților cultelor creștine implicate în acest proiect, după care va urma un scurt moment artistic, susținut de către tineri liceeni și studenți.

“Marșul pentru viață” este o inițiativă civică prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, potrivit Arhiepiscopiei. Este organizat, pe 25 martie, în peste 280 de localităţi din România şi Republica Moldova sub genericul “Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”.

În Eparhia de Alba Iulia, în colaborare cu reprezentanții cultelor creștine (romano-catolic, greco-catolic, protestant și neoprotestant), evenimentul va fi organizat în opt orașe, mai precizează Arhiepiscopia.

“Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat, în ședința de lucru din data de 9 februarie, demersul Asociației Studenți pentru viață de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, menţionează sursa citată.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Ambulanță, Universitate, primării, spitale, școli și alte instituții publice din ALBA. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Sistemul de Gospodărire a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia. Programul de astăzi

Publicat

Sâmbătă seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a desfășurat concursul de compoziție și interpretare la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XV-a, dar și primul concert al evenimentului. Secțiunea de concurs are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. S-au putut înscrie concurenți cu vârsta […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LEONIDE 2019: Ploaie de stele pe cerul României. Alte fenomene astronomice în acest an

Publicat

Un eveniment astronomic interesant se produce în noaptea de duminică spre luni. Se va putea observa o ploaie de meteori din constelaţia Leo, care va atinge apogeul în 18 noiembrie. În această săptămână, Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle. Leonidele, au un an de vârf ciclic la fiecare 33 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate