Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopul Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, Gergely Kovács, infectat cu COVID. Este internat în spital

Publicat

Arhiepiscopul Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, Gergely Kovács, primeşte îngrijire medicală la secția de Infecțioase a Spitalului Județean Alba, din cauza infecției cu noul coronavirus.

Zilele trecute, arhiepiscopul a avut simptome de răceală și a fost depistat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a informat miercuri Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia. Potrivit comunicatului dat publicității pe portalul catolic de știri din Transilvania, Romkat.ro, arhiepiscopul a fost transportat la spital în seara zilei de 8 septembrie, din cauza unei indispoziții generale. Starea de sănătate a arhiepiscopului s-a deteriorat de la hirotonirea episcopală a Mons. László Kerekes, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia.

Potrivit comunicatului, arhiepiscopul a avut la început doar simptome de răceală şi a luat legătura imediat cu medicul său de familie. Până marți seara s-a autoizolat în camera sa pentru a nu periclita sănătatea celor din jurul său. ab24

Tratamentul pentru răceală nu a avut rezultatul așteptat, arhiepiscopul avea în continuare temperatură foarte mare, tuse seacă, dureri de cap și o indispoziție generală, iar marți a fost depistat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Potrivit comunicatului, arhiepiscopul a cerut enoriașilor săi să se roage pentru sănătatea sa, și să aibă grijă de ei și de sănătatea altora. Gergely Kovács, în vârstă de 52 de ani, a fost numit anul trecut de Papa Francisc Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, ca urmaș al arhiepiscopului György Jakubinyi, care s-a pensionat.

Sursă: Rador

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax