Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a citat din Petre Țuțea în timp ce a sfințit o biserică lovită în 1942 de un obuz

Publicat

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a fost prezent sâmbătă, 4 februarie, la Păingeni, unde a sfințit o biserică, care în timpul celui de al Doilea Război Mondial a fost lovită de un obuz. 

În timpul slujbei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, a citat din filozoful Petre Tuțea. 

Potrivit unui comunicat de transmis pe reîntregirea.ro, ”adresându-se celor prezenți, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Biserica este locul în care Hristos Domnul, Capul ei, coboară la poporul Său. Aici, precum arată filozoful Petre Țuțea, noi primim definiția omului.

Dacă ar dispărea Biseria din istorie, zice el, istoria n-ar mai avea oameni. Ar dispărea și omul. Cred că are mare dreptate. Comuniunea omului cu Dumnezeu se realizează și se menține în ambianța Bisericii, unde avem Sfânta Liturghie, cu Adevărul evanghelic și Hrana euharistică.

Uniți cu Hristos prin Cuvânt și Taină, ne împlinim menirea pe acest pământ și, totodată, înaintăm dinamic spre ținta sfințeniei”.

La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Marinel Suotean, preot al parohiei Merișor începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar.

De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la renovarea și înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfânta Treime” din Păingeni, existentă în anul 1700, a fost grav afectată de un obuz în anul 1942. Reparațiile generale au fost demarate în anul 2016, urmând să fie realizate numeroase lucrări de renovare a interiorului și exteriorului locașului de cult.

În decursul anului 2019, biserica a fost împodobită cu haina picturii. Ulterior, locașul de închinare a fost înfrumusețat și înzestrat cu toate cele necesare cultului divin, fiind pregătit pentru târnosire”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

sursă foto, text: reintregirea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax