Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia: Nimeni nu trebuie să regrete că îmbătrânește. E un privilegiu pe care atâția oamenii nu îl au

Publicat

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, a vizitat un aşezământ social pentru vârstnici, prilej cu care a afirmat că nimeni nu trebuie să regrete că îmbătrâneşte, acesta fiind un privilegiu pe care atâţia oameni nu îl au astăzi.

De asemenea, el a arătat că foarte mulţi bătrâni posedă virtuţi şi calităţi admirate de cei mai tineri.

„Înaintarea în vârstă şi sporul de ani ne îndeamnă să ne luăm rămas bun de la cele greu de îndeplinit şi să ne mulţumim cu cele posibile pentru vârsta cărunteţelor.

Nimeni nu trebuie să regrete că îmbătrâneşte; acesta este un privilegiu pe care atâţia oameni nu îl au astăzi.

Foarte mulţi bătrâni posedă virtuţi şi calităţi admirate de cei mai tineri. De aceea, lor le datorăm onoare şi iubire’, ei, bătrânii, fiind ‘un adevărat patrimoniu naţional.

Aşa spunea oarecând compatrioata noastră dr Ana Aslan, care avea pentru bătrâni un adevărat cult”, a afirmat arhiepiscopul Irineu, potrivit unui comunicat publicat vineri pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

Cine este ÎPS Irineu. Biografia acestuia, publicată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia

În cadrul vizitei pastorale efectuate la Aşezământul social „Acoperământul Maicii Domnului” din Unirea, arhiepiscopul le-a adresat beneficiarilor acestui centru sfaturi duhovniceşti şi le-a oferit iconiţe şi daruri.

El i-a îndemnat pe angajaţii centrului să dea dovadă de „iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit în ogorul Bisericii lui Hristos”, potrivit Agerpres.

Aşezământul social din Unirea a fost înfiinţat în 2018 şi reprezintă o investiţie a Primăriei şi Consiliului Local, cu drept de administrare şi folosire de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Unirea. El se află sub coordonarea preotului Cosmin Gherasim, de la Parohia Unirea II.

Centrul social pune la dispoziţie 37 de locuri în camere amenajate cu trei sau patru paturi, precum şi numeroase dotări moderne care contribuie la crearea unui ambient confortabil şi primitor.

Totodată, rezidenţii beneficiază de servicii complexe de îngrijire, precum servicii permanente de cazare, consiliere duhovnicească şi activităţi recreative.

„De asemenea, o echipă de profesionişti formată din asistente medicale, infirmiere şi personal specializat oferă beneficiarilor servicii medicale permanente.

În ceea ce priveşte meniul, acesta este pregătit zilnic de către un personal calificat şi este unul echilibrat şi personalizat, în funcţie de starea de sănătate a beneficiarilor”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    vineri, 28.04.2023 at 17:46

    oh da! si dupa ce imbatraneste primeste o penzie de mizerie, ca sa-si traiasca si purgatoriul tot pe pamant nu-i asa? In timp ce specialii,inaltii barosanii huzuresc pe speciale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax