Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arhimandritul Ignatie Trif, hirotonit episcop vicar al Spaniei și Portugaliei. Și-a făcut studiile la Alba Iulia

Publicat

Arhimandritul Ignatie (Ilie) Trif – un absolvent al Şcolii teologice de la Alba Iulia, este hirotonit, duminică, episcop vicar al Arhiepiscopiei Spaniei și Portugaliei. Slujba de hirotonire va fi cuprinsă în Sfânta Liturghie, care va începe la ora 09:00, urmând ritualului de ipopsifiere (pregătirea pentru hirotonire – se citește decretul de numire) de la vecernia de sâmbătă seara. Hirotonirea va avea loc în Catedrala Mitropolitană din Paris.

Arhim. Ignatie a fost ales episcop vicar în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 24 octombrie 2011. Ierarhii Sfântului Sinod l-au ales prin vot secret, cu 35 de voturi din 42 exprimate. Titulatura aleasă va fi de „Mureșanul”.

Până la alegerea sa ca arhiereu vicar, Arhim. Ignatie Trif a fost preot slujitor al Catedralei Reîntregirii și profesor de Limba Greacă și Patrologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Ignatie Ilie Trif s-a născut la data de 7 iulie 1976, în localitatea Bilbor, judeţul Harghita. A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan” din Alba Iulia şi Facultăţii de Teologie, Secţia Pastorală, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

A urmat studii postuniversitare (doctorat) în Atena, ca bursier al Sfântului Sinod al Greciei şi al YKY (Idrima Kratikon Ipotrofion).

Mai multe detalii despre activitatea părintelui arhimandrit Ignatie Trif găsiți aici.

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. ovidiu

    duminică, 11.12.2011 at 14:04

    dumnezeu sa-i ajute sa isi duca misiunea pana la capat.

  2. maria bistrita

    marți, 02.10.2012 at 00:59

    DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PREASFINTE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax