Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhitectul Ioan Străjan din Alba Iulia va primi Premiul BATRA Opera Omnia, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania

Publicat

Arhitectul Ioan Străjan va primi premiul BATRA Opera Omnia pentru fabuloasa carieră avută și pentru impactul semnificativ pe care munca și ideile sale le-au avut asupra dezvoltării orașului Alba Iulia.

Premiul urmează să îi fie înmânat în cadrul Vernisajului Expoziției BATRA 2023, ce va avea loc în Piața Cetății din municipiu, vineri, pe 20 octombrie, de la ora 17:00, iar decernarea va avea loc la Muzeul Principia. 

Premiul BATRA Opera Omnia este un premiu care oferă recunoaștere asupra întregii activități a unui arhitect, și se acordă unui singur arhitect la fiecare ediție. Este prima dată când Alba Iulia este inclusă în prestigioasa listă a orașelor cu arhitecți premiați cu această distincție în Transilvania.

Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) este cel mai important eveniment profesional al arhitecților din Transilvania, fiind organizată la fiecare doi ani, în mai multe orașe din Transilvania. Ediția de anul acesta are o importanță majoră pentru Alba Iulia și arhitectura din Alba Iulia.

Bienala de Arhitectură Transilvania 2023 se desfășoară între 20 octombrie – 20 noiembrie 2023.

Despre arh. Ioan Străjan

Ioan Străjan (n. 1957) a absolvit Institutul Ion Mincu în 1983 și a început activitatea ca arhitect la Institutul Județean de Proiectare Alba, până în 1989.

În 1990 a înființat Biroul de Proiectare Străjan, care a proiectat peste două sute de locuințe individuale și peste 200.000 mp de locuințe colective, dar și clădiri cu destinație publică: birouri, spații comerciale, hoteluri, bănci, industriale, baze sportive, planuri de urbanism.

A câștigat concursuri de urbanism și arhitectură de obiect, a obținut premiul special Arhicad 1999 pentru lucrări de urbanism, Diploma de excelență pentru activitatea profesională – 1998-2008; medalia BENE MERENTI – UAUIM; Diploma de merit – Guvernul României – ISC pentru activitatea de proiectare a Biroului de proiectare Străjan; Diploma de recunoștință pentru contribuția majoră la dezvoltarea municipiului Alba Iulia prin proiecte de mare anvergură – Primăria municipiului Alba Iulia.

Concepută încă de la prima ediție ca un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, Bienala de Arhitectură Transilvania evidențiază și recunoaște valențe definitorii pentru arhitectura de calitate.

A șasea editie a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2023 este organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 18.10.2023 at 13:33

    Astea-s că URBIS GRATES date de Hava tuturor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax