Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Aripi pentru viaţă” : Întâlnire motivaţională la Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

Publicat

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia au organizat, duminică, o întâlnire la care au participat copiii şi tinerii ocrotiţi în prezent în acest centru şi cei care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de aşezământ. Evenimentul a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia.

La ora 12.30, sub genericul „Aripi pentru viaţă”, beneficiarii aşezământului au aflat poveştile de viaţă ale celor care au părăsit sistemul de protecţie al aşezământului. Întâlnirea a fost urmată de la ora 13.30 de un picnic în care copiii şi tineri au schimbat impresii şi au putut depăna amintiri.

„Întâlnirea şi-a propus să fie o reuniune de suflet în care copiii şi tinerii ocrotiţi în prezent în cadrul aşezământului nostru să aibă un exemplu motivaţional în ceilalţi tineri care au părăsit aşezământul şi au reuşit să se integreze social şi profesional. Aceştia au reuşit să-şi continue pregătirea profesională sau şi-au întemeiat o familie. Vrem ca prin exemplele pozitive ale celor care au părăsit sistemul instituţional de ocrotire să îi motivăm şi să le dăm aripi pentru viaţă şi tinerilor care urmează în viitor să părăsească aşezământul”, a spus părintele Marcel Duda coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2003, iar în cei aproape 10 ani de funcţionare a oferit ocrotire pentru zeci de copii, iar 22 dintre aceştia au părăsit aşezământul după vârsta de 18 ani şi s-au integrat social.

Vă prezentăm mai jos câteva poveşti de viaţă ale tinerilor care au părăsit în ultimii ani Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia:

Lăcrămioara Borca Florina – a venit în centru în anul 2005 iar pe perioada în care a fost beneficiar a absolvit liceul la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia după care s-a înscris la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea Asistenţă Socială. A urmat apoi studii universitare de master la Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Consiliere Pastorală.

Livia Danciu – a fost beneficiar al aşezământului în perioada 2003 – 2010 timp în care a absolvit Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia şi Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, unde a obţinut şi atestat de tâmplar. Cu sprijinul coordonatorului şi al asistentului social i s-a găsit gazdă unde să locuiască şi s-a angajat la S.C. Apulum S.A. Alba Iulia unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent.

Eva Fulop – a venit în centru în anul 2004 iar până la plecare în anul 2010 a absolvit Şcoala Specială Alba Iulia şi Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, profilul ceramică. I s-a găsit gazdă unde să locuiască, şi-a întemeiat o familie şi are un băieţel în vârstă de şase luni.

Silvia Lăcătuș – a beneficiat de ocrotire în cadrul aşezământului între anii 2003 – 2010 perioadă în care a absolvit şcoala generală şi liceul în cadrul Colegiului Tehnic „Apulum” Alba Iulia unde şi-a finalizat studiile, obţinând calificarea de confecţioner îmbrăcăminte în industria uşoară. Dorinţa tinerei a fost de a-şi începe viaţa independentă şi de a-şi întemeia o familie. În prezent este căsătorită şi are un băiat în vârstă de 2 ani.

Ștefan Vasile Curta – a venit în centru în anul 2005 iar până în anul 2012 a absolvit Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia şi clasa a X-a precum şi Nivelul II- calificare mecanic auto în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, unde a obţinut şi atestat de mecanic auto. Cu sprijinul coordonatorului şi al asistentului social i s-a găsit gazdă unde să locuiască şi s-a angajat la S.C. Călin S.A. Alba Iulia.

Liliana Neghiu – a beneficiat de serviciile oferite în cadrul aşezământului în perioada 2003 – 2008, timp în care a absolvit Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, profilul ceramică. Dorinţa tinerei a fost de a-şi începe viaţa independentă plecând la mama sa în Italia. În prezent este căsătorită şi are un băiat în vârstă de 4 ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax