Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Arta contemporană românească promovată la New York: Inter-Art Aiud organizează o expoziție cu lucrări din 110 țări

Publicat

În perioada 9-13 septembrie, la sediul Națiunilor Unite din New York va avea loc vernisajul expoziţiei intercontinentale de Mail Art „Națiuni-Apă-Culturi”. Vor fi expuse, în premieră mondială, lucrările a 322 artisti din 110 ţări de pe toate continentele lumii, reprezentând astfel cea mai mare expozitie de Mail Art organizată vreodată în lume.

Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.

După expoziţiile de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington DC, Kutztown, expoziţia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a fost apogeul activităţii fundației, reuşind să expună lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări.

O altă realizare a fost expoziţia din martie, de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde au fost prezentate lucrările a 82 de artişti, din 52 de ţări de pe toate continentele lumii.

Evenimentul organizat pe pământ american va reprezenta o nouă realizare şi prin promovarea artei contemporane româneşti, prin intermediul a 44 de artişti români care vor fi prezenţi în expoziţie.

Mesajul pe care Fundaţia Inter-Art îl transmite prin această expoziție este de evidenţiere a valorii artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale.

Proiectul aparține Fundaţiei Inter – Art din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax