Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Articole pirotehnice, confiscate de polițiști. Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal

Publicat

petarde

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să comercializeze, ilegal, articole pirotehnice. Petarde au fost găsite şi asupra unui minor din Aiud. Poliţia atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut exploziv şi reaminteşte prevederile legale aplicabile în domeniu.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminale şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Foc de artificii 2018”, transmite IPJ Alba.

Astfel, marţi, 11 decembrie, cu ocazia unei acţiuni organizate în parcarea unui supermarket din municipiul Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce oferea spre vânzare 300 de obiecte pirotehnice, din categoria F2, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Tot marţi, poliţiştii de ordine publică din Aiud l-au depistat pe un minor de 15 ani, care avea asupra sa 37 de petarde.

În ambele situaţii, poliţiştii au precedat la confiscarea obiectelor cu conţinut pirotehnic, deţinute ilegal şi au întocmit dosare penale, faţă de persoanele asupra cărora au fost găsite sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru a nu fi implicaţi în incidente nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă folosirea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice precum şi supravegherea atentă a copiilor deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax