Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artista dintr-a VII-a C: ”Este cea mai frumoasă zi din viața mea”. Vernisaj la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Publicat

s

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia a găzduit un eveniment special: vernisajul expoziției de pictură al unei eleve a acestei școli, Sabina Maria Lazăr, din clasa a VII-a C.

Într-o atmosferă vibrând de emoție și culoare, colegii, profesorii și părinții Sabinei, au fost uniți sufletește de frumosul artei… așa au caracterizat reprezentanții instituției de învățământ, momentul.

”Sabina este o adolescentă ușor atipică. Pentru ea, sentimentele se traduc într-o paletă largă de culori. Vizibil emoționată, cu ochii înotând în bucuria pură a împlinirii prin artă, dar totuși, atât de naturală, ea transmite celor din jurul său liniște. Fericirea, în viziunea ei, se materializează în galben, fiindcă e o culoare prietenoasă.

Tablourile sale ”spun”, fiecare, câte o poveste. O poveste complexă, judecând după atenția deosebită pe care o acordă detaliilor, cu infinită răbdare. Tabloul ei favorit este ”Nocturnă”, care, deși nu abundă în culori deschise, transmite atâta pace…

Pentru că, explică ea, elementul central, lupul și lebăda, sunt animale care simbolizează deopotrivă măreția, libertatea și maiestuozitatea.

Au luat cuvântul: directorul adjunct al școlii, Ileana Țăran, diriginta Sabinei, Angela Țurcaș, cea care mereu a susținut-o și s-a implicat activ în organizarea evenimentului, profesorul de educație plastică Dan Hauptcorn, care a vorbit despre complexitatea stilului abordat de Sabina în picturile sale,  Elena Pantazescu, fosta ei învățătoare, precum și tatăl elevei, care a vorbit despre COPILUL care a trecut ”de la biberon direct la creioane colorate”.

La finalul evenimentului, încărcați pozitiv, toți cei prezenți au felicitat-o pe Sabina, iar ea,  cu o voce șoptită, a spus: ”E cea mai frumoasă zi din viața mea!”. Îndrăznim să sperăm că este prima de acest fel, dintr-un șir nesfârșit, pentru ARTISTA Sabina Maria Lazar” au transmis reprezentanții școlii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax