Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artista Maria Deac Poienaru din Laz va primi o delegaţie a Ministerului Culturii

Publicat

Renumita artistă populară din județul Alba, Maria Deac Poienaru, a fost recent inclusă de Ministerul Culturii în programul „Tezaure umane vii – păstrători și transmițători ai culturii”.

Înmânarea distincției se va face vineri, la domiciliul din satul Laz al artistei, de către o delegație a Ministerului Culturii condusă de directorul Centrului Național pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, Elena Gavriluțiu. Momentul va fi unul special, pentru că va coincide cu sărbătorirea a 88 de ani de viață a binecunoscutei artiste populare, ale cărei picturi pe sticlă au ajuns deja în toată lumea.

Acest program este o inițiativă UNESCO privind păstrarea și transmiterea patrimoniului cultural imaterial, scopul său fiind acela de a identifica și promova acele persoane care, făcând dovada caracterului excepțional al performării, sunt capabile să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial, contribuind astfel la asigurarea viabilității acestuia.

Alegerea artistei populare pentru decernarea acestei distincții deosebit de importante s-a făcut pe baza unui concurs de dosare, organizat la nivel național, în care au fost înscriși mai mulți candidați din fiecare județ al țării. În urma unei selecții foarte viguroase au fost aleși, în final, cinci candidați, la nivelul întregii țări, care au primit această distincție.

Județul Alba a avut patru candidați înscriși în acest concurs național: Maria Deac Poienaru, Elena Pogan, Constantin Perța și Olivia Tima. Munca deosebit de importantă de întocmire a dosarelor de candidatură a fost dusă la îndeplinire de specialiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” din județul Alba.

Ca în fiecare an, la aniversarea artistei din Laz va fi prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care îi va oferi în dar materiale necesare pentru pictură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. madalina

    vineri, 18.05.2012 at 18:58

    am fost la laz la doamna maria deac poienaru in data de 18.05.2012

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax