Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artişti ai Teatrului de balet din Kiev, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Pun în scenă piesa „Don Quijote”

Publicat

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia găzduieşte, în 13 mai, un extraordinar spectacol de balet oferit de Ansamblul Teatrului Municipal din Kiev. Artiştii pun în scenă celebra piesă „Don Quijote”.

Evenimentul are loc cu începere de la ora 19.00, preţul unui bilet fiind între 80 de lei şi 100 de lei. Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev este un colectiv vestit în lume. A fost fondat în 1980, de celebrul coregraf din fosta URSS Vahtang Vronskii, sub titlul « Baletul clasic din Kiev ».

În anii 1989-2005, colectivul a fost condus de marele maestru al baletului ucrainean, Valerii Covtun (1944-2005). Din 2005, maestrul de balet al trupei este Victor Litvinov.

Principala direcţie a activităţii artistice este îndreptată spre popularizarea şi păstrarea celor mai faimoase balete clasice şi crearea noilor producţii. În repertoriul colectivului se regăsesc peste de 30 de balete şi diferite programe de concert, precum „Lacul Lebedelor”, în versiunea maestrului V. Kovtun, „Spărgătorul de nuci”, „Frumoasa din pădurea adormită” de P. Ceaikovski, „Giselle” de A. Adam, „La Baiyadere”, „Don Quijote”, de L. Minkus, „Cenuşăreasa”, „Romeo şi Julieta” de S.Prokofiev, „Bolero” de Ravel, „Spartacus” de A. Haciaturean, „Carmen” -suite de J. Beze, „Carnavalul animalelor” de C. Saint-Saens sau „Maugli” de A. Gradski.

Vă prezentăm biografia soliştilor:

Artyom Datsishin

Este prim solist al Operei Naţionale din Kiev. În 1997, a absolvit Liceul Coregrafic din Kiev şi, tot din acest an, activează în trupa de balet a Operei Naţionale. În 1995, devine diplomat a Concursului Internaţional de balet din Japonia (Nagoia), iar în 1997 devine laureat la concursul internaţional « S. Lifar » din Kiev.

Tatiana Tsygankova

În 2002 a absolvit Liceul coregrafic din Haricov.  În 2002-2004, îşi perfectează măiestria la şcoala de balet Djon Kranko din Germania, apoi în 2004-2006 la Academia de balet din Stuttgart. Din 2007, este solistă la Teatrul municipal de Opera şi Balet din Kiev. Balerina posedă o tehnică deosebită a dânsului.

Constantin Vinovoi

Prim solist al Teatrului municipal academic de operă şi balet din Kiev. În 1996, a absolvit liceul coregrafic din Kiev, iar debutul în carieră îl face la Opera Naţională. Este laureat a Concursului Internaţional S. Lifar (2002,2004). În 1998, devine prim-solist al Teatrului Municipal din Kiev.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax