Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artistul anului în Italia, pictorița româncă Elena Pop, a murit subit la 36 de ani!

Publicat

pictura Elena Pop Pictoriţa româncă Elena Pop, desemnată artistul anului la o competiție organizată în Italia, a murit la vârsta de 36 de ani. Pictoriţa a fost desemnată artistul anului în Cesenatico, Italia, în urma unui concurs la care au fost selectaţi 50 de artişti vizuali. Tânăra era din Târgu-Mureș dar locuia în Italia unde a avut mai multe expoziții, inclusiv la o prestigioasă galerie de artă din Milano. 
Mesaje de condoleanţe de la admiratori şi prieteni au fost publicate pe pagina de Facebook a artistei. Elena Pop s-a născut pe 26 iunie 1981, la Târgu-Mureş, şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Artista era stabilită la Foligno, în Italia.
Jurnalistul Bogdan Muzgoci a povestit pe facebook o întâmplare pe care a trăit-o alături de Elena, care arată ce fel de om era.

Bogdan Muzgoci:

”În fiecare zi cunosc oameni noi, de toate felurile. Așa că am învățat să-i prețuiesc mai mult pe cei care merită. Și prietena mea, Elena Pop a meritat și va merita mereu tot respectul. Azi am aflat însă că a plecat dintre noi…

Era primavara lui 2015 și venise la București alături de câțiva copilași de la un centru de plasament din Târgu-Mureș pentru a participa la un cerc de pictură în Parlament. Proastă locație, halal auditoriu. Cei mai mulți dintre aleșii țării treceau pe lângă tablourile cu părinți, copii și căsuțe ignorând total și ochii curioși care îi priveau, si tablourile și mesajele… Și atunci, cu zâmbetul pe buze, Elena i-a invitat pe rând să se „măzgalească de artă” . Unii, puțini, au și donat. După evenimentul de la Parlament, m-a rugat sa o duc la un spital pentru că dorea să facă un gest frumos înainte de a pleca din București. Pictase noaptea, în camera de hotel, trei tablouri cu flori și cu ele în brațe, am bătut la poarta spitalului Marie Curie. Toată ziua am desenat buchete alături de copii bolnavi de cancer. I-a făcut să râdă și să se bucure chiar dacă din când în când ea plângea printre zâmbete. A fost ziua în care a început povestea fundiței roșii care îi poartă numele. O fetiță care rămăsese fara păr a întrebat-o daca o să îi mai crească vreodată la loc.Elena i-a daruit o șuviță din al ei și i-a șoptit că poate face orice atâta timp cât luptă. Apoi, a transformat povestea lor într-o campanie. Totul cu o ușurință ieșită din comun și mult devotament pentru cauza în care credea. Azi fata de la Marie Curie i-a scris pe wall un mesaj care m-a uimit. Sunt atât de mulți copii care au cunoscut-o și care au pictat cu ea pe paturile de spital! Pentru mulți dintre ei, momentele în care pictau au fost copilăria. Pentru câțiva, poate ultimele jocuri…pete de culoare în tabloul crem sau gri ca cearșafurile din saloane. Câți miniștri ai sănătății au facut asta în ultimii ani?? Elena Pop o făcea mereu. Adio suflet bun. Odihnește-te în pace. Azi m-ai făcut să plâng”. 

elena pop

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax