Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ASF a declanșat angajări ”fulger” cu o zi înainte de înghețarea posturilor la stat. A scos la concurs 31 de posturi de bugetar

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs peste 30 de posturi în cadrul instituției, cu o zi înainte de înghețarea angajărilor la stat. 

Mai precis, ASF caută 31 de noi angajați, printre care inspectori de asigurări, analist prevenirea spălării banilor, auditor IT, analiști financiari, consilieri juridici și altele.

În plus, numeroase ministere și instituții de stat au făcut angajări-fulger, înainte de intrarea în vigoare a măsurii, scrie Economedia.ro, care realizează și o analiză a angajărilor pe ultima sută de metri în ministere și agenții de stat.

Guvernul a decis să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor din instituțiile publice, vacante sau temporar vacante, până la sfârșitul anului.

Excepție fac posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, pentru care se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată, se precizează în document.

ASF și alte instituții au profitat de cele câteva zile de grație și au declanșat proceduri de angajare a unor noi bugetari.

Guvernul motivează decizia prin criza generată de pandemia COVID care ”a determinat la nivel naţional luarea unor măsuri de natură sanitară şi economică care au generat dezechilibre la nivelul indicatorilor macroeconomici, prin faptul că România se află la nivel european în procedura aplicabilă deficitelor excesive

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 03.07.2022 at 16:05

    31 de loaze de partid. Ca d”astea se mai găsesc prin partide.Să vezi cum creşte numărul de piţi la ASF.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax