Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF a lansat o secțiune a site-ului propriu dedicată educației financiare pentru copii. Despre asigurări, piața de capital și pensii private

Publicat

asfromania edu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat luni, 14 martie, o secțiune a site-ului propriu dedicată educației financiare pentru copii. Anunțul a fost făcut de președintele ASF, Mișu Negrițoiu, la deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare a BVB cu ocazia Global Money Week.

Șeful ASF, Mişu Negriţoiu, a participat luni, alături de un grup de elevi din învăţământul preuniversitar care iau parte la programul de educaţie financiară al ASF, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti pentru a marca debutul Global Money Week în România.

ASF se alătură astfel acestei iniţiative, care se desfăşoară la nivel internaţional în perioada 14 – 22 martie 2016, pentru a sprijini promovarea importanţei educaţiei şi incluziunii financiare în rândul tinerilor.

„Suntem foarte preocupaţi să identificăm soluţii pentru o cât mai bună funcţionare a pieţelor financiare nebancare, iar educaţia în domeniu reprezintă un pilon important. De aceea, cred că nu este niciodată prea devreme să învăţăm cum să luăm decizii financiare corecte. Un nivel mai ridicat de educație financiară în rândul consumatorilor înseamnă un stimul pentru creșterea calității produselor și serviciilor financiare nebancare, contribuind în acelaşi timp la maturizarea și la consolidarea unui întreg sistem”, a declarat Mişu Negriţoiu.

Cu acest prilej ASF a lansat un site dedicat educaţiei financiare, care conţine resurse destinate în principal tinerilor de vârstă şcolară.

Site-ul creionează, într-un limbaj accesibil şi într-o formă grafică prietenoasă, noţiuni elementare privind instrumentele şi mecanismele celor trei pieţe reglementate de către ASF – asigurări, piaţă de capital şi pensii private. Utilizatorii interesaţi au la îndemână un dicţionar de termeni specifici, o secţiune unde îşi pot testa cunoştinţele financiare, câteva sfaturi utile structurate pe grupe de vârstă sau trimiteri către alte legături externe.

Potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară, site-ul pune la dispoziţie toate materialele de curs care sunt utilizate în programul de educaţie financiară dezvoltat de ASF. De la debutul acestui proiect şi până în prezent, 22 de lectori din cadrul Autorităţii au susţinut peste 330 de ore de curs pentru aproape 2.500 de elevi din 17 şcoli şi licee atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

sursa: asfromânia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax