Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF are în lucru o iniţiativă legislativă de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în lucru o iniţiativă legislativă de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României.

Asta după ce, în ultimul an, a constatat că sunt tot mai prezente în reţelele de socializare, a declarat, miercuri, Ovidiu Petru, director general Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare din ASF, citat de Agerpres.

“Avem o propunere zicem noi nu curajoasă, dar foarte necesară, şi care necesită acţiuni rapide de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României.

În ultimul an, aş zice eu, activitatea aceasta a început să fie tot mai prezentă în reţelele de socializare, în mesaje, telefoane.

Sunt inclusiv call center-uri care au folosit chiar şi numărul ASF prin clonare”, a spus Ovidiu Petru.

Vezi și: Tentativă de fraudă telefonică în numele ASF. Infractorii folosesc o clonă a numărului TelVerde al autorității

El a menţionat că în ceea ce priveşte iniţiativa de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate au existat consultări cu autorităţile din Franţa şi Italia.

De asemenea, el a afirmat că pe partea legislativă există multe directive care trebuie transpuse, menţionând directive privind durabilitatea, directiva privind egalitatea de gen, măsuri de aplicare a Regulamentului EuGB – green bonds.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax