Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF: Interdicţie temporară la încheierea poliţelor RCA pentru Euroins. Societatea de asigurări este obligată în continuare să soluţioneze dosarele de daună

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) informează că, în şedinţa Consiliului de miercuri au fost decise sancțiuni ce vor fi aplicate societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA. Aceasta are interzicerea temporară a practicării asigurării RCA, dar are în continuare obligația soluționării dosarelor de daună. Sancţiunile vin în urma unui control în care au fost descoperite nereguli în dosarele de daună, printre care diminuarea nejustificată a valorii despăgubirii şi întârzierea plăţilor.

Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania Eroins a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Măsurile se referă, printre altele, la revizuirea de către Euroins a instrucțiunilor, procedurilor sau normelor de constatare și lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună, informarea sau notificarea asiguraților cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire.

Autoritatea de Supraveghere Financiară obligă Eroins ca, în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancționare, să comunice intermediarilor de asigurări interdicția de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele și pe seama societății. Reluarea activității de oferire, negociere sau încheiere a polițelor RCA se dispune, la fel ca și în cazul interzicerii, prin decizie motivată a Autorității de Supraveghere Financiară, după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite.

ASF a mai decis sancționarea director general al societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, Mihnea Tobescu, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei şi a conducătorul departamentului de daună din cadrul societății, Stamov Bozhidar Stoyanov, cu retragerea aprobării.

Deciziile au fost luate în urma controlului inopinat desfășurat la Euroins în lunile mai-iunie, privind verificarea modului de instrumentare și finalizare a dosarelor de daună și a modului de respectare a procedurii de soluționare a petițiilor referitoare la activitatea asigurătorilor și intermediarilor în asigurări.

ASF a constatat că reglementările și instrucțiunile de constatare și lichidare a daunelor nu sunt adecvate, că a fost diminuat în mod nejustificat cuantumul despăgubirii față de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună, au fost plăţi cu întârziere în cazul unor dosare de daună către păgubiți şi au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretențiilor de despăgubire și la motivația respingerii.

La sfârșitul semestrului I 2013, Eroins Asigurare-Reasigurare SA avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane de lei și deținea o cotă de piață pe acest segment de 21%. În primele 6 luni ale anului 2013, indemnizațiile brute plătite de societate, pe segmentul RCA, au însumat 157,78 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Niculae

    joi, 29.08.2013 at 17:22

    Sa fie oare asta doar inceputul? Adica credeti ca vor sanctiona si alte societati? Eu am de la City Insurance, am incheiat RCA-ul online prin romasig.ro dupa ce am verificat ofertele RCA-urilor cu un calculator de-al lor-pui acolo toate datele (vechime sofer, masina, motor, CP etc) si iti da ofertele. Nu mai stiu ce nu m-a tentat la Euroins, dar mai bine. Cuvantul „temporar” e cheia in tot scandalul asta si nu cred ca soferii care au RCA-uri Euroins trebuie sa se panicheze. Dupa ce isi imbunatatesc serviciile si trec de verificare, mai mult ca sigur o sa revina pe piata RCA-urilor.

  2. Circotasul

    vineri, 30.08.2013 at 09:01

    Cei mai mari tepari din asigurarile din Romania. Sa te fereasca Domnul sa fii accidentat de cineva asigurat la Euroins

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax