Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF: Printr-o aplicaţie online, consumatorii pot afla denumirea fondului de pensii private la care au fost alocaţi. Solicitările, rezolvate în termen maxim de 10 zile

Publicat

posturi job calculator taste Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat miercuri o aplicaţie prin intermediul căreia participanţii în cadrul fondurilor de pensii administrate privat Pilonul II pot afla, în termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocaţi.

Noul instrument scurtează timpul de soluţionare a acestui tip de solicitări, întregul proces fiind gestionat online, potrivit ASF. Aplicaţia poate fi accesată atât de pe dispozitive desktop, cât şi de pe dispozitive mobile.

Realizată în parteneriat cu administratorii fondurilor de pensii private, aplicaţia are ca principale funcţii:

Colectarea online a datelor de identificare ale petentului;

Identificarea automată a participanților în Registrul participanțilorla fondurile de pensiiadministrate privat;

Transmiterea de notificări către administratorii fondurilor sau către Autoritate după depunerea unei cereri, în funcție de rezultatul obținut după interogarea bazei de date;

Înștiințarea ASF asupra preluării sesizării de către administratorul fondului de pensii;

Gestionarea stadiului petițiilor;

Supravegherea de către ASF a evoluției tuturor sesizărilor primite, astfel încât termenele de soluționare să fie respectate.

“Proiectul, implementat de către specialiştii ASF, vine în întâmpinarea participanţilor la Pilonul II, ale căror solicitări privind aflarea apartenenţei la un fond de pensii administrat privat reprezentau peste 90% din obiectul petiţiilor referitoare la sectorul pensiilor private primite de către ASF”, se mai arată în comunicatul Autorităţii.

În anul 2015 a fost înregistrată pe acest segment o creştere cu aproape 40% a numărului de petiţii faţă de anul anterior (de la 817 la 1.129), formulate în principal de către participanţii alocaţi prin intermediul procesului de repartizare aleatorie la fondurile de pensii.

Noua aplicaţie facilitează eliminarea acestor situaţii, punând în directă legătură consumatorii şi administratorii fondurilor de pensii private care se ocupă de activitatea de gestionare a conturilor personale ale participanților la sistem.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax