Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF: RCA-ul pentru transportatori s-a scumpit cu peste 40 la sută, din luna iunie a anului trecut. Evoluţia tarifelor pe categorii

Publicat

Tiruri Sebes Tariful mediu pentru poliţele auto obligatorii pentru transportatori s-a scumpit cu peste 40 la sută, din luna iunie a anului trecut. Cea mai mare creștere, de 61 la sută, a fost înregistrată la vehiculele destinate transportului de persoane, a transmis într-un comunicat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Potrivit raportărilor transmise de societățile de asigurare în cadrul procesului de monitorizare a evoluției tarifelor RCA instrumentat de ASF, la nivelul lunii ianuarie 2016, prima medie pentru polițe încheiate pe 12 luni, calculată cumulat pentru segmentele autoutilitare/autocamioane și transport de persoane, înregistra o creștere de 42% față de nivelul lunii iunie 2015. Separat, pe segmentul autoutilitare/autocamioane, prima medie a urcat cu 46%, în timp ce pentru vehiculele destinate transportului de persoane creșterea a fost de 61%”, au transmis miercuri, într-un comunicat, reprezentanții ASF.

În particular, dacă se analizează doar grupa vehiculelor încadrate în clasa de bonus B0, raportările asigurătorilor arată că prima medie a crescut cu 43% pentru cele două segmente cumulat, respectiv cu 47% pe segmentul autoutilitarelor/autocamioanelor, și cu 36% în cazul autovehiculelor pentru transport de persoane.

În urma acțiunilor de control derulate în ultimele luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) s-au constatat o serie de abateri privind modul în care asigurătorii autorizați să vândă RCA calculează tarifele, autoritatea stabilind în sarcina asigurătorilor ca în termen de 30 de zile să remedieze deficiențele identificate.

Citește și ASF a găsit deficiențe la modul cum calculează asigurătorii tarifele RCA. Șapte societăți de asigurare au termen 30 de zile să-și remedieze problemele

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât ca societățile de asigurare Generali, Groupama, Allianz – Țiriac, Asirom, Omniasig, Uniqa și Euroins să reanalizeze metodele actuariale și ipotezele folosite în calculul tarifelor RCA, să justifice modalitatea de aplicare a acestora, iar apoi să notifice la ASF noile tarife rezultate împreună cu notele de fundamentare și bazele de date utilizate pentru calcule.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax