Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Asfalt turnat pe ploaie pe o stradă din Alba Iulia. Primăria: În funcție de probele luate, va fi înlăturat total sau parțial

Publicat

Asfalt turnat pe ploaie pe o stradă din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a transmis că va cere constructorului înlocuirea totală sau parțială a asfaltului, în funcție de probele luate la fața locului. 

Administrația reacționează la o serie de imagini postate în mediul online, în care se vede cum stratul nou turnat nu are aderență și este înlăturat cu lopata.

Reprezentanții instituției au precizat că s-a întocmit notă de neconformitate, avizată de către dirigintele de șantier, și a fost solicitată prezența în teren a laboratorului, pentru a ridica probe (conform normativelor tehnice).

”Asfaltul așternut astăzi va fi înlăturat, în funcție de rezultatele probelor, TOTAL sau PARȚIAL, pe cheltuiala constructorului, care oferă și garanția de 5 ani, de la recepționarea lucrărilor” au transmis reprezentanții primăriei.

Nu este prima dată când se toarnă asfalt în asemenea condiții. Situații similare au fost semnalate și în alte locuri din oraș, în urmă cu câteva luni.

Este pentru prima dată în care instituția reacționează public, fără să clarifice de ce permite constructorilor să asfalteze pe ploaie.

Precizările primăriei:

”Referitor la imaginile apărute în mediul online, legate de turnarea asfaltului, pe strada Turnătoriei, în condiții de ploaie, facem următoarele precizări:

Ieri, 12.03, constructorul ne-a informat că astăzi, miercuri, dacă vor permite condițiile meteo, vor începe așternerea stratului de uzură de asfalt, pe strada Turnătoriei.

În această dimineață, în jurul orei 9.00, în urma discuției telefonice pe care dl viceprimar Marius Filimon a avut-o cu șeful de șantier al constructorului, aceștia ne-au informat că au comandat 5 mașini de asfalt la primele ore ale dimineții, fiindcă prognoza meteo indica ploaie doar după ora 13, asflat pe care îl vor turna pe răspunderea lor, chiar dacă reprezentanții primăriei și dirigintele de șantier le-au solicitat să nu facă acest lucru.

După finalizarea lucrărilor s-a întocmit notă de neconformitate, avizată de către dirigintele de șantier, și a fost solicitată prezența în teren a laboratorului, pentru a ridica probe (conform normativelor tehnice).

Asfaltul așternut astăzi va fi înlăturat, în funcție de rezultatele probelor, TOTAL sau PARȚIAL, pe cheltuiala constructorului, care oferă și garanția de 5 ani, de la recepționarea lucrărilor”.

Foto: Primăria Alba Iulia

Video: Facebook – Neagu A.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 13.03.2024 at 18:43

    rusine, ati lucrat de mantuiala, ne-ati umplut de masini intre blocuri!!!
    daca nu filmau oamenii astia, ce se intampla!?

  2. Ovidiu Muntean

    joi, 14.03.2024 at 09:56

    asflat pe care îl

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax