Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Asfaltarea drumului județean DJ 142 N, între Căpâlna de Jos și Sânmiclăuș. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Publicat

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a semnat luni, 29 mai, cu SC Drumuri şi Poduri Locale Alba Iulia, contractul de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul „Modernizare drum județean DJ 142 N, Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș”, finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Aceste lucrări de modernizare vor da posibilitatea utilizării drumului judeţean 142N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuş pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort.

De asemenea, se aşteaptă o diminuare a poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto, creşterea vitezei de circulaţie, dezvoltarea din punct de vedere economic și turistic al zonei, precum şi crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă.

Valoarea contractului de execuţie este de 3.210.058,84 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, drumul judeţean DJ 142N, cu lungimea totală de 5,150 km, asigură legătura între localitățile Căpâlna de Jos (intersecția cu DJ 107V) și Sânmiclăuș (intersecția cu DJ 107V).

Tonsonul de drum supus modernizării face legătura între satele Sânmiclăuș, comuna Șona și Căpâlna de Jos, comuna Jidvei. În prezent, acesta este nemodernizat, întregul tronson de drum fiind din pământ, suprafața carosabilă prezentând gropi, făgașe, denivelări ce împiedică desfășurarea normală a circulației și conduc la stagnarea apei si infiltrarea acesteia în corpul drumului.

Scurgerea apelor nu este asigurată din cauza șanțurilor neconforme sau inexistente, cu multe discontinuități și a podețelor de descărcare inexistente.

Din cauza lipsei întreținerii acostamentelor, depunerile de material de pe acostament îngreunează scurgerea apelor meteorice de pe carosabil. Intersecțiile cu drumurile de interes local și drumurile agricole sunt în general pietruite sau de pământ și nu sunt prevăzute cu indicatoare.

Datorită structurii rutiere existente, nu există marcaje rutiere.

În vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie rutieră pe drumul judeţean DJ 142N, din judeţul Alba, pe sectorul în lungime de 1,835 km, cuprins între km 2+000 corespunzător ieşirii din localitatea Căpâlna de Jos şi până la km 3+835 corespunzător intrării în localitatea Sânmiclăuș, Consiliul Judeţean Alba, ca autoritate contractantă, a iniţiat acţiunea de modernizare a acestui drum.

În cadrul proiectului se propune modernizarea unui tronson din drumul județean DJ 142N, pe o lungime totală de 1835 m, între km 2+000 si km 3+835.

Caracteristici tehnice și parametri specifici

 • Lungime totală drum proiectat: 1.835 m
 • Parte carosabilă: 6 m (2 x 3 m)
 • Acostamente: 2 x 0,5 m (variabil)din care benzi de încadrare 2 x 0,25 m
 • Șanțuri cu secțiune neprotejată din pământ: 1.870 m
 • Fundație adâncită de parapet (tip L) H = 2 m: 185 m
 • Podețe tubulare proiectate: 8 buc.
 • Podeț din elemente prefabricate: 1 buc.
 • Amenajare drumuri laterale asfaltate: 7 buc.
 • Podețe tubulare la drum lateral: 3 buc.

Structura rutieră:

 • 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA 16
 • 6 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis BAD 22,4
 • 15 cm strat de bază piatră spartă
 • 25 cm strat de fundație balast
 • 20 cm strat de formă balast nisipos

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax