Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Asfaltarea unor străzi din satul Loman, comuna Săsciori, scoasă din nou la licitație. Valoarea contractului, majorată

Publicat

Primăria Săsciori a lansat o nouă licitație pentru asfalarea mai multor străzi pietruite din satul Loman, în lungime totală de peste 2,5 kilometri. Valoarea contractului este de peste 1,3 milioane de lei, cu aproximativ 160.000 de lei mai mult decât valoarea estimată în licitația anterioară.

Primăria comunei Săsciori a lansat marți, 14 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru lucrări de modernizare străzi în satul Loman. Valoarea totală estimată este de 1.355.178,08 lei, fără TVA.

Prima licitație a fost lansată în luna mai 2020 și a avut o valoare estimată de 1.193.167,37 de lei, fără TVA. Procedura fost anulată în 13 iulie, după ce singura ofertă depusă de către  Conna Tony Grup a fost considerată inacceptabilă sau neconformă.

Potrivit proiectului tehnic străzile propuse spre modernizare se află în intravilanul localității Loman, comuna Săsciori. Din punct de vedere geografic, comuna Săsciori este situată în sudul județului Alba, într-o frumoasă zonă colinară, pe cursul inferior și mijlociu al Văii Sebeșului, cunoscută și sub denumirea de Valea Frumoasei, fiind una dintre cele mai atrăgătoare și pitorești văi carpatice.

În prezent, străzile propuse spre modernizare sunt pietruite, dar din cauza lipsei de întreținere s-au format gropi iar scurgerea apelor se face haotic. Lățimea platformei străzilor este variabilă, din care lățimea părții carosabile este între 2,5 și 3 metri, acestea fiind proiectate cu o bandă de circulație.

Sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale este asigurat doar parțial: șanțurile sunt în general înierbate, cele longitudinale sunt neprotejate și cu secțiune necorespunzătoare. De asemenea, lipsesc podețele de descărcare în corpul drumului, iar cele existente sunt colmatate sau nu au diametrul necesar pentru a prelua apele pluviale.

În perioadele de timp cu precipitații abundente și la averse, apa șiroiește pietruirea în zonele cu pante mari sau stagnează pe partea carosabilă, producând bălți și gropi, având efect negativ asupra locuințelor din zonă, este afectată siguranța și confortul circulației și produc pagube materiale importante.

Străzile propuse spre modernizare sunt următoarele: (denumire stradă / lungime (metri))

  • Mijlocia – 340 metri
  • Dusila 1 – 128 metri
  • Dusila 2 – 125 metri
  • Dusila 3 – 325 metri
  • Dusila 4 – 143 metri
  • Lazuri – 230 metri
  • Stancului 1 – 207 metri
  • Stancului 2 – 35 metri
  • Primăriei – 145 metri
  • Bisericii – 325 metri
  • Dos – 228 metri
  • Maces – 175 metri
  • Calea rea – 165 metri

Lungimea totală a străzilor este de 2.571 de metri.

Potrivit proiectului, sistemul rutier va fi format din:

  • strat de fundație din balast – 30 cm
  • folie polietilenă
  • strat din BcR 4.0 – 20 cm

Potrivit proiectului tehnic, realizarea lucrărilor va duce la desfășurarea unui trafic în condiții de siguranță și confort, la mărirea fluenței traficului, la reducerea degradărilor existente ale elementelor drumurilor, creșterea nivelului socio – economic al populației și la exploatarea potențialului turistic.

După modernizare, străzile vor avea o platformă de 3,5 metri și o parte carosabilă de 3 metri. De asemenea, pe unele porțiuni se vor construi rigole betonate triunghiulare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax