Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Asfaltul de pe coronamentul barajului Tău, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi refăcut. Cât vor costa lucrările

Publicat

Covorul asfaltic aflat pe coronamentul barajului Tău de pe Valea Sebeșului, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi refăcut printr-o investiție de peste 150.000 de lei. 

SPEEH Hidroelectrica a lansat miercuri, 7 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru refacerea covorului asfaltic aflat pe coronament barajului Tău.

Valoarea totală estimată este de 152.820 de lei, fără TVA.

Barajul Tău este un baraj de beton în arc cu o înălțime de 78 de metri, amplasat pe râul Sebeș, în bazinul hidrografic Mureș, la o distanță de circa 45 km de municipiul Sebeș. Acesta face parte din cadrul Amenajării Hidroenergetice Sebeș.

Barajul a fost pus în funcțiune în anul 1984. Pentru realizarea legăturii între DN 67C cu drumul forestier de pe afluentul Bistra, prin proiectul inițial, coronamentul barajului a fost executat carosabil, suprastructura părții carosabile fiind realizată din beton asfaltic. Evacuarea apelor de precipitații se realizează prin șase guri de scurgere montate în betonul infrastructurii.

În prezent, după 33 de ani de exploatare, se constată o deteriorare accentuată a zonei carosabile asfaltate de pe coronamentul barajului.

Având în vedere gradul ridicat de uzură a suprastructurii, este necesară o reasfaltare pe întreaga suprafață carosabilă a coronamentului la cota inițială din proiect, cota la care gurile de evacuare a apelor din precipitații pot funcționa normal.

Pentru realizarea stratului de uzură se impune execuția următoarelor lucrări:

  • decapare îmbrăcăminte rutieră veche și deteriorată
  • curățirea mecanică a stratului de legătură, în vederea aplicării îmbrăcăminților bituminoase
  • amorsarea suprafețelor stratului suport
  • așternerea mecanică, executată la cald, a stratului din BAPC 16 în grosime de 4 cm
  • amorsarea cu emulsie cationică
  • strat binder BDAPC25 în grosime de 5 cm
  • transport rutier al materialelor

Lucrările de reparații se vor executa pe zona carosabilă a coronamentului barajului Tău, inclusiv în zonele de racord aval și amonte cu DN 67C – Transalpina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax