Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Asigurarea de șomaj, variantă de ajutor în situația pierderii locului de muncă. Suma asigurată, cost și perioadă

Publicat

Persoanele angajate care vor să se asigure că au un ajutor într-o eventual situație de pierdere a locului de muncă mai au o variantă, în afara celor oferite de sistemul de stat.

Asigurarea de șomaj vine în completarea celei de viață și este oferită de mai multe companii de asigurări. Variază suma asigurată și numărul de luni de contribuție, însă, de regulă, aceasta este la pachet cu asigurarea de viață încheiată când se accesează un credit.

„Ea este o clauză suplimentară care poate fi adăugată la o asigurare de viață. Deci nu pot să închei o asigurare pentru șomaj independentă de o asigurare de viață.

„Pe decursul unei asigurări de viață dacă îi ai de 20 de ani, tu poți să beneficiezi de acest ritm de maxim cinci ori. Deci dacă rămâi, ești în șomaj de maxim cinci ori „, spune Cosmina Dinu, broker, potrivit antena3.ro.

Cât costă asigurarea de șomaj

Noile tipuri de asigurări de șomaj propun o sumă asigurată cuprinsă între 2.000 și 4.000 lei. Dacă persoana rămâne fără loc de muncă, beneficiază de această sumă timp de cel mult 12 luni, în funcție de perioada de cotizare.

Pentru asigurarea de șomaj se plătește în plus aproximativ 10% din prețul asigurării de viață. În cazul în care nu intrați în șomaj, o parte din bani se restituie.

„Să zicem că tu în decursul unui an plătești 500 lei, în 10 ani 5.000 lei, iar la finalul celor 10 ani tu n-ai beneficia deloc de șomaj, îți dă 30% înapoi, adică 1.500 lei”, spune Cosmina Dinu, broker, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vasi

    marți, 14.03.2023 at 10:17

    apa in ochi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax