Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asigurarea RCA se schimbă din nou. Aceeași poliță este mai ieftină dacă o cumperi online și vor exista prețuri fixe pe un an de zile

Publicat

asigurari auto RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează, conform unui proiect de modificare a Normei 23/2014, să limiteze comisioanele de intermediere în cazul polițelor RCA și să interzică modificarea tarifelor de primă mai devreme de 12 luni de la ultima modificare, fără excepții. Vânzarea prin canale care presupun costuri mai mici, cum este cel online, va permite o reducere de preț.

ASF propune și abrogarea unui articol care interzicea oferirea de avantaje colaterale la pachet cu polița RCA. Astfel, firmele de asigurare vor putea, de exemplu, să ofere asistență rutieră clienților sau asistență juridică. Există posibilitatea, de asemenea, ca șoferii care cumpără RCA să primească reduceri pentru alte tipuri de polițe, cum este cea CASCO.

ASF a limitat, în perioada 2008 – 2010, comisioanele de intermediere pe RCA la un nivel de 15%, dar măsura nu a avut efect asupra tarifelor de primă, rezervelor de daună sau asupra modului de instrumentare și plată a dosarelor de daună, fiind totodată contestată în instanță.

În plus, susține ASF, piața de asigurări a identificat metode de „ocolire” a acestei prevederi (contracte de gestionare daune, publicitate, etc.), potrivit Profit.ro. Sursele Profit.ro spun că ASF se gândește să intervină “personalizat”, adică la fiecare firmă de asigurare în parte.

Potrivit studiilor de pe piaţa asigurărilor, România este ţara cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA din regiune. Anul trecut, prima medie a urcat cu 20-30%, faţă de 5% în Bulgaria şi 10% în Ungaria.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax