Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asigurările vor fi cu până la 30% mai scumpe pentru femei, de la sfârşitul anului

Publicat

Dacă, până acum, femeile plăteau asigurări mai ieftine, datorită faptului că se considera că au o speranţă de viaţă mai mare faţă de cea a bărbaţilor ori că sunt mai prudente la volan, lucrurile ar putea să se schimbe, de la sfârşitul anului. Potrivit unui proiect de lege ce va fi discutat în Parlament, din 21 decembrie va fi eliminat tariful preferenţial pentru femei din sistemul de asigurări.

Această diferenţă evidenţiată între femei şi bărbaţi în sistemul asigurărilor auto ori de viaţă a fost considerată discriminatorie de către Curtea Europeană de Justiţie, chiar de acum cinci ani. Acu, Guvernul a iniţiat un proiect de lege prin care tariful special pentru femei va fi scos din categoriile de asigurări, iar, până la sfârşitul acestui an, acestea ar urma să plătească aceleaşi sume pe care le achită bărbaţii la încheierea poliţelor. Aceasta ar însemna asigurări cu până la 30% mai scumpe, pentru femei.

Vestea proastă nu este doar pentru femei, ci şi pentru companiile de asigurări, pentru că vor avea de efectuat operaţiuni suplimentare, ce ţin de recalculări şi reindexări ale poliţelor de asigurare.

Sursa: rtv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate