Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asistenţii maternali din Alba vor contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Prefectul va înainta Ministerului Muncii o propunere de spor suplimentar

Publicat

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer s-a întâlnit în cursul acestei săptămâni la sediul instituţiei cu o parte din asistenţii maternali din judeţul Alba. Aceştia au prezentat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi, respectiv durata contractelor de muncă care ar trebui să fie nedeterminată. Prefectul a declarat că susţine faptul ca durata contractelor să fie nedeterminată cu condiţia ca retestarea asistenţilor maternali să se facă anual şi nu la trei ani, cum este prevăzut în prezent, fără a se solicita taxe pentru aceasta.

Reprezentanţii asistenţilor maternali au precizat că, în prezent, contractele de muncă sunt încheiate pe o perioadă de 3 ani, fiind necesar ca din trei în trei ani să achite o taxa de circa 400 lei pentru atestare. Ei au solicitat ca durata contractelor de muncă să fie nedeterminată, precum şi stimularea muncii nenormate şi majorarea cheltuielilor de întreţinere cu copiii.

În ceea ce priveşte acordarea de stimulente de muncă nenormată, Feneşer a menţionat că i se pare normală şi rezonabilă solicitarea acestora, având în vedere că asistentul maternal nu lucrează doar opt ore pe zi. Activitatea unui asistent maternal de întreţinere şi supraveghere a copilului ajunge şi la cele 24 de ore a unei zile, fiind astfel responsabil zi de zi, inclusiv în weekend-uri.

„ În acest sens vom înainta o propunere Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în vederea acordării unui spor suplimentar pentru timpul efectiv lucrat. Cu privire la norma de hrană consider că este necesară majorarea acesteia de la 6 lei pe zi la 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani şi de la 8,3 lei la 12 lei pentru copiii cu vârsta între 4 şi 18 ani. Mi se pare extrem de mic cuantumul actual al normei de hrană. Aceşti copii reprezintă viitorul nostru şi apreciez că nu este permis ca ei să crească şi să se dezvolte în condiţii improprii. Toate aceste propuneri le vom înainta de urgenţă atât Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamna Mariana Câmpeanu, cât şi Prim-ministrului României, domnul Victor Ponta”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax