Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația Caritas Alba Iulia a strâns și a donat o sumă importantă de bani pentru victimele unui incendiu din Secuime

Publicat

Asociația Caritas Alba Iulia a strâns și a donat bani pentru a ajuta victimele incendiului care a avut loc acum trei luni la Miercurea Ciuc. 

Potrivit unui comunicat al asociației, 70% din donațiile bănești au fost cheltuite pentru îngrijirea și hrănirea celor afectați de incendiu, 30% vor fi folosiți de  pentru activitățile sociale, educaționale și ocupaționale acordate pentru familiile cazate în sala de sport.

”Au trecut trei luni de la incendiul de la Șumuleu Ciuc, timp în care am asistat la o colaborare fără precedent pentru a ajuta victimele.

Cetățenii din Miercurea Ciuc și din regiune, precum și instituțiile publice și private, au acționat imediat și au oferit persoanelor afectate cele necesare.

A sosit ajutor și din zone mai îndepărtate, și din străinătate, mulți s-au alăturat suportului.

Activitatea de sprijin pentru cei cazați în sala de sport continuă și în prezent, cu ajutorul consiliului local și a pe câtorva voluntari entuziaști.

Caritas Alba Iulia și Serviciul de Ajutor Maltez efectuează pe rând alternativ acest serviciu.

Inițiatorii locali au însărcinat Asociația Caritas Alba Iulia cu strângerea donațiilor bănești de la persoane fizice, companii, evenimente caritabile și colecte bisericești” se precizează în comunicat.

Astfel în beneficiul victimelor au fost colectate în total 351.516 lei, din care o parte semnificativă, adică 265.985 lei, a fost donată în bisericile din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia la apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr.  Kovács Gergely.

În plus, s-au primit donații și în natură: alimente în valoare de 78.573 lei, iar îmbrăcăminte în valoare de 9.867 lei, care le-au fost distribuite victimelor.

Donațiile diferitelor instituții, dar și a persoanelor fizice au constat în alimente, materiale de unică folosință, echipamente de protecție medicală, produse de curățare și de igienă personală.

Astfel, majoritatea donațiilor bănești, 248.866 lei, au fost cheltuite de Caritas pentru îngrijirea și hrănirea celor nevoiași.

La început, 260-290 de persoane luau masa zilnic în sala de sport.

Ulterior, unii, s-au mutat înapoi, în bucătăria Casei Jakab Antal, unde au fost pregătite micul dejun, prânzul și cina pentru 130-115 de persoane, în mod regulat.

Restul de 102.650 de lei vor fi folosiți de Asociația Caritas Alba Iulia pentru activitățile sociale, educaționale și ocupaționale acordate pentru familiile cazate în sala de sport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax