Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţia de dezvoltare comunitară „Alba de Jos”. Primarii din zona Aiud-Ocna Mureş s-au pronunţat în favoarea proiectului

Publicat

Primarul Mihai Horaţiu Josan s-a întâlnit, joi, cu edilii din zona Aiud – Ocna Mureş, pentru a obţine acordul acestora privind constituirea într-un pol de dezvoltare, respectiv o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, prin intermediul căreia să se asigure dezvoltarea durabilă a tuturor localităţilor. Un număr de 11 dintre cei 14 primari s-au pronunţat în favoarea proiectului.

Primarii din localităţile Rîmeţ şi Rimetea, deşi nu au putut participa la întâlnirea de joi, şi-au transmis telefonic acordul. Din motive obiective, nici primarii din comunele Ponor, Lopadea şi Hopîrta nu au fost prezenţi la întâlnire, urmând ca săptămâna viitoare să-şi exprime la rândul lor un punct de vedere cu privire la acest proiect.

Primul pas comun înspre înfiinţarea polului de dezvoltare dorit de primarul Aiudului, în care să se concentreze întreaga zonă Aiud-Ocna Mureş, a fost făcut, iar asociaţia de dezvoltare intercomunitară ce va fi creată oficial, în urma hotărârilor consiliilor locale, a primit, în acceptul tuturor, denumirea „Alba de Jos”. Obiectivul esenţial al asociaţiei, conform statutului, ce urmează de asemenea a fi adoptat, este de a reuni localităţile în eforturi comune de dezvoltare din punct de vedere economic, social, cultural, de modernizare a infrastructurii şi a transportului, precum şi de dezvoltare integrată a serviciilor de sănătate şi învăţământ.

De exemplu, în domeniul învăţământului, se urmăreşte formularea unei oferte unitare la nivelul întregii zone, pentru a răspunde cerinţelor elevilor şi ale pieţei, astfel încât sistemul de educaţie centrat pe elev să funcţioneze. Dacă la Ocna Mureş există o tradiţie a învăţământului specializat pe industria chimică, profilul tehnic oferit de Aiud elevilor din zonă se axează pe specializările în domeniul agricol, industrie metalurgică şi prelucrătoare.

În ceea ce priveşte sănătatea, prin asociaţia de dezvoltare intercomunitară se doreşte atragerea de fonduri pentru înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului Municipal Aiud, dar şi crearea şi consolidarea unei bune colaborări între medicii de familie din zonă şi specialiştii spitalului din oraş, astfel încât pacienţii să primească operativ cele mai bune îngrijiri.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” va avea şi un comitet zonal de coordonare, compus din primari, consilieri locali şi judeţeni, specialişti din primării, care vor identifica împreună, în interesul comun al tuturor localităţilor, priorităţile şi implicit linia comună de acţiune, în scopul atingerii obiectivelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax