Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația Grupul Skepsis primeşte 65.000 de lei de la bugetul local al oraşului Alba Iulia, pentru acţiuni culturale în 2017. Proiect în Consiliul Local


Publicat

skepsisConsilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 31 ianuarie, protocolul de colaborare dintre Municipiu și Asociația Grupul Skepsis. Parteneriatul se va întinde pe o perioadă de 10 ani și își propune să asigure la nivelul orașului un nucleu permanent de teatru. Proiectul „Alba Iulia are Skepsis” aferent anului 2017 are o valoare totală de 264.660 lei, din care 65.000 lei va fi contribuția Municipiului Alba Iulia pentru anul aferent. 

Potrivit proiectului, municipiul Alba Iulia se angajează să previzioneze și să aloce din bugetul local suma de 65.000 lei pentru proiectul Alba Iulia are Skepsis, aferent acțiunilor culturale programate în parteneriat.

Asociația Grupul Skepsis reprezintă una din cele mai active asociații culturale din municipiul Alba Iulia din domeniul artelor spectacolului. Încă din 2002 când s-a coagulat primul nucleu de teatru la inițiativa unor tineri amatori de teatru și cultură, Grupul Skepsis a adus pe scenele municipiului Alba Iulia piese clasice de teatru, interpretate cu talent, entuziasm și profesionalism, și au umplut sălile de spectacol cu iubitori de artă și cultură.

Începând cu anul 2013, municipiul Alba Iulia a demarat în parteneriat cu Asociația Grupul Skepsis câteva inițiative pentru a încuraja punerea în scenă de către artiștii asociației de reprezentații de teatru în spații convenționale dar și neconvenționale precum clădiri dezafectate sau în aer liber, etc, pentru a facilita accesul la cultură atât a cetățenilor orașului cât și a turiștilor și colaboratorilor asociației.

Protocolul de colaborare propus spre aprobarea Consiliului Local reprezintă un parteneriat pe o perioadă de 10 ani între municipalitate și Asociația Grupul Skepsis care să asigure la nivelul orașului un nucleu permanent de teatru. Scopul proiectului îl reprezintă dinamizarea vieții socioculturale și a ofertei artistice a municipiului Alba Iulia.

Printre obiectivele propuse se numără:

– diversificarea ofertei de programe, activități și evenimente cultural artistice în viața socială a municipiului Alba Iulia

– implicarea tinerilor albaiulieni ca operatori culturali valorificând capitalul lor creativ și promovând spiritul de deschidere, expresie, educație și toleranță prin artă

– crearea unor programe și evenimente culturale emblematice care să promoveze imaginea municipiului Alba Iulia la nivel local, național și internațional

– stimularea vieții socioculturale a municipiului și a spiritului civic de participare folosind arta ca factor de coeziune socială

– încurajarea dezvoltării colaborărilor și a schimburilor de experiență cu caracter intercultural între tineri artiști din țară și străinătate.

Proiectul cadrul va integra mai multe componente propuse anual pentru diversificarea ofertei culturale a orașului Alba Iulia

Astfel, proiectul Alba Iulia are Skepsis va cuprinde în cursul anului 2017 – 3 proiecte, fiecare vizând o dimensiune specifică și propunând o serie de obiective și activități specifice:

1. Stagiunea cu Skepsis 2017 – această componentă presupune sistematizarea ofertei cultural-artistice a grupului și organizarea ei sub forma unei stagiuni de spectacole prezentate la intervale riguroase, care să stimuleze implicarea tinerilor ca agent activ în dezvoltarea vieții cultural-artistice a municipiului. Asociația Grupul Skepsis își propune ca în anul 2017 să ofere publicului albaiulian 14 spectacole de teatru și divertisment de sală, dar și de teatru de stradă, în aer liber – fiind vizată atragerea tinerilor (elevi și studenți), dar mai cu seamă a albaiulienilor și turiștilor.

2. Proiectul Festivalului Internațional de teatru de tineret APOLLO – festival internațional de teatru de tineret – ediția a IV-a – componentă ce își propune să confere continuitate unui demers cultural unic în România prin specificul său. Evenimentul, realizat anual începând cu 2014, reprezintă o invitație deschisă adresată trupelor și companiilor tinere din toată lumea pentru a se întâlni, pentru a învăța prin schimb de experiență și pentru a oferi spectacole reprezentative, de calitate, comunității tinerilor din Alba Iulia, România. Timp de 4 zile cât va dura festivalul publicul va avea ocazia de a asista la reprezentații diverse, evenimentul având un pronunțat caracter intercultural – grupurile invitate provenind din țări diferite, medii sociale diferite, având orientări și viziuni teatrale diferite.

3. Zilele Medievale ale Bălgradului – festival de artă medievală – propune organizarea unui eveniment inedit prin specificul său în agenda culturală a orașului în perioada turistică. Zilele Medievale ale Bălgradului este un eveniment care reunește mai multe companii și grupuri artistice de tineret din România și este conceput ca un atelier de artă medievală, renascentistă și tradițională care reunește tineri artiști într-un atelier de creație, descoperire și cultură, într-un spațiu atemporal în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale eurpene. Se readuce în milelui trei viața și spectacolul trupelor ambulante ale Evului mediu, renascentist și baroc, dar și tradițiile acelor vremuri rămase în conștiința populară.

Proiectul Alba Iulia are Skepsis aferent anului 2017 are o valoare totală de 264.660 lei, din care 65.000 lei va fi contribuția Municipiului Alba Iulia pentru anul aferent. Suma va fi distribuită și alocată pentru fiecare componentă astfel încât să optimizeze implementarea proiectului în general, pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru participanți, realizarea materialelor de promovare, dezvoltarea suportului tehnic pentru producția spectacolelor și evenimentelor (costume, recuzită, decor, lumini).ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate