Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţia Pro Infrastructură cere CNAIR să monteze de urgenţă indicatoare pentru cei care riscă să ajungă pe contrasens

Publicat

sebe turda

Accidentele petrecute în ultima perioadă din cauza unor şoferi care au circulat pe contrasens pe autostradă sau cazurile în care unii şoferi au scăpat fără a fi implicaţi în evenimente nedorite, dar care rulau cu viteză pe contrasens pe banda de urgenţă au atras atenţia şi comunităţii care monitorizează infrastructura rutieră reunită în Asociaţia „Pro Infrastructură”. Aceasta cere CNAIR să monteze de urgenţă indicatoare care să-i avertizeze pe şoferi.

Citeşte şi VIDEO- FOTO: ACCIDENT MORTAL pe A1, Deva-Sebeş, după ce o maşină a intrat pe CONTRASENS. PATRU persoane decedate

Reamintim că au fost cazuri în care şoferi au circulat pe contrasens şi pe segmentul A10 Aiud-Turda, recent inaugurat.

„Pe noua autostradă A10 Sebeș-Turda au fost filmate deja două cazuri de circulație pe contrasens. Este un fenomen extrem de periculos. Cinci persoane și-au pierdut viața pe Autostrada A1 la Simeria în luna iunie din această cauză. Din păcate, ne așteptăm ca astfel de situații să apară tot mai des în România, așa cum este și experiența altor țări.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instaleze de urgență indicatoare de avertizare vizibile pentru cei care riscă să pătrundă pe interzis, cum sunt, de exemplu, panourile FALSCH din Austria. În nodurile rutiere trebuie implementată separarea ușoară de sens (stâlpișori, cabluri elastice). Solicităm responsabililor din Poliţia Română să monitorizeze proactiv nodurile noi de autostradă, cum sunt Turda și Aiud.

Iar pentru șoferi avem câteva recomandări:

1. Circulați numai pe banda 1 (banda 2 este doar pentru depășiri), mai ales noaptea și când valorile de trafic sunt mici. Șoferii care nu-și dau seama că sunt pe sens opus (cel mai periculos caz) merg de obicei pe dreapta lor, adică pe banda 2.

2. Pregătiți-vă din timp dacă urmează să ajungeți pe o nouă rută! Consultați harta (Google Maps, Waze și/sau Harta Proiectelor de Infrastructură administrată de noi) pentru a înțelege configurația nodurilor prin care urmează să treceți.

3. Dacă observați că nu v-ați încadrat pe direcția dorită (ați nimerit o bretea care duce spre altă localitate decât destinația voastră), NU întoarceți vehiculul, NU dați înapoi/marșarier și NU opriți sub nicio formă! Continuați până la primul nod rutier!

4. Pe autostrăzile A3 (Câmpia Turzii-Gilău) și A10 (Aiud-Turda) sunt prevăzute puncte de întoarcere tocmai pentru cei care s-au încadrat greșit în nod. Identificați aceste zone înainte de a porni la drum.

5. Dacă realizați că mergeți pe sens interzis, OPRIȚI IMEDIAT vehiculul pe banda de urgență și SUNAȚI LA 112!

Vorbiți cu prietenii, familia și colegii. Dați un share. Împreună facem autostrăzile mai sigure. Drumul este lung, viața are prioritate!”, scrie Asociaţia Pro Infrastructură, pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax