Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația „Produs în Alba”: Județul Alba are multe de oferit, dar puține dintre realizări au fost comunicate corespunzător


Publicat

Ideea nu e nouă, însă niciodată astfel de iniţiative care doresc să sprijine mediul de afaceri local şi să promoveze judeţul nu sunt prea multe. Conceptul de „Produs în Alba” nu se limitează la lucruri tangibile, produse fizice. Judeţul Alba are multe de oferit şi, din păcate, puţine realizări au fost comunicate corespunzător. Trebuie să învățăm să ne promovăm eficient produsele, serviciile, locurile pentru a putea avea beneficii de pe urma acestora.

Nu credem că există român care să nu fi „consumat” vreodată ceva originar din Alba. Iar, când zicem „consumat” nu ne referim la sensul strict al cuvântului. Ne referim şi la cei care au lăcrimat ascultând şi murmurând versurile „Noi suntem români”, cântate de Veta Biriş, Ioan Bocşa şi Nicolae Furdui-Iancu. Facem referire şi la cei care au învăţat la şcoală despre Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crisan sau Lucian Blaga. Ne gândim şi la cei care au strigat de fericire când Ţălnar, Gicu Grozav sau Nicuşor Stanciu ridicau stadioanele în picioare. Şi, când vorbim de Alba Iulia, primul lucru la care orice român se gândeşte este cu siguranţă Marea Unire de la 1918.

Însă acest judeţ nu trăieşte în trecut. Alba are cea mai puternică industrie alimentară din România. Aici îşi au originea produse care se regăsesc pe masa oricarui român. Zuzu şi Fulga de la Albalact, Fragedo de la Transavia, vinul de Jidvei, îngheţata Alpin și multe altele sunt cumpărate zilnic de milioane de români care au încredere în produsele făcute la noi. În cei douazeci şi ceva de ani de la căderea comunismului, câţiva oameni cu spirit antreprenorial, inventivitate şi curaj şi-au sacrificat de cele mai multe ori din viaţa personală şi au construit de la zero adevărate branduri naţionale. Tot Alba dă României şi altor ţări din lume porţelan de calitate făcut de Apulum şi IPEC, componente auto pentru Mercedes, pavaje de la Elis Petreşti, produse Bosch de la Blaj, mobilier de la Savini Sebeş, produse din lemn şi derivate de la Kronospan şi Holzindustrie Schweighofer.

Nu avem pretenţia unei enumerări exhaustive şi suntem convinşi că sunt mulţi alţii care duc vestea judeţului în România sau în lume. Despre cât mai mulţi dintre ei vom scrie şi-i vom promova ori de câte ori vom avea ocazia.

Alba mai are o şansă imensa de dezvoltare, pe care nu o putem rata. Alba trebuie să devină o destinaţie turistică de excelentă. Avem toate condiţiile de mediu şi antropice, ca să facem asta. Stăm relativ prost la două capitole: infrastructura turistică şi promovarea. În rest, nu avem nici o scuză.

Turism cultural în Alba Iulia, turism ecumenic la Mănăstirea Râmeţ, ecoturism la pensiunile rurale din Apuseni şi de pe Valea Frumoasei, vacanţe la schi în Arieşeni şi Şureanu, degustări de vinuri pe Valea Târnavelor şi în podgoriile Aiudului sau Ighiului.

Avem ce oferi turistului român sau străin şi trebuie să depăşim stadiul destinaţiei de tranzit în care suntem acum. Turiştii trebuie convinşi să vină şi să consume în Alba, nu să treacă prin Alba, în drum spre Cluj sau Sibiu. Pentru asta trebuie să comunicăm. Să promovăm. Şi să-i primim aşa cum se cuvine. Cu hoteluri curate şi servicii bune. Cu restaurante multe şi mâncăruri tradiţionale. Cu locuri de petrecere a timpului liber. Şi cu mentalitate de gazdă.

Asociaţia „Produs în Alba” nu este o organizație închisă. Sunt bineveniţi toţi cei care cred că pot să dea o mână de ajutor acestui judeţ. Instituţii, firme sau oameni pur şi simplu sunt aşteptaţi să se alature acestui demers. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât vom avea mai multe resurse şi posibilităţi.

Să fim conştienţi şi să-i ajutăm şi pe alţii să înţeleagă că în primul rând trebuie să ne descurcăm singuri. Iar consumul de produse şi servicii făcute în Alba înseamnă locuri de muncă sigure pentru familiile noastre, înseamnă bani mai mulţi pentru investiţii în servicii şi infrastructură publice.

Înseamnă prosperitate pentru toţi.

Asociaţia „Produs în Alba”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

ROYAL PASSION SRL: ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor (P)

Publicat

“Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordare de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

ROYAL PASSION SRL cu sediul în municipiul Alba Iulia, B-dul Republicii, nr. 26A, județul Alba, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J1/215/2013, CUI RO 31443148, anunță lansarea proiectului “Grant”, proiect nr. RUE 9176, înscris în cadrul Măsurii “Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 04.05.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea activității ROYAL PASSION SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

  • Menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni;
  • Menținerea / suplimentarea numărului locurilor de muncă față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minim 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 144.079,935 RON (valoare totală) din care:

125.286,90 RON grant și,

18.793,035 RON cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Proiectul Operațional Competitivitate 2014-2020

Date de contact beneficiar:

KARABACAK RESUL

e-mail: office@karajewelry.ro

tel: 0764817970

Anunțul în format PDF – ROYAL PASSION SRL: ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RECORD de vaccinări într-o singură zi la Aiud. Doritorii se pot prezenta pentru vaccin cu buletinul și fără programare

Publicat

A fost înregistrat cel mai mare număr de persoane vaccinate într-o singură zi, în municipiul Aiud.

276 de persoane s-au vaccinat joi, 6 mai, în Aiud.

Potrivit unei postări a Primăriei Municipiului Aiud, 216 persoane au fost vaccinate la centrul de vaccinare din oraș.

Acestora le-a fost administrat serul Pfizer.

Personalul medical din echipa mobilă a administrat 60 de doze de vaccin Moderna.

Începând cu data de 7 mai, toți cei care doresc să se vaccineze la Aiud, o pot face fără programare.

Doritorii se prezintă, doar cu buletinul, la centrul de vaccinare din sala de sport, situat pe strada Tribun Tudoran.

Persoanele care nu se pot deplasa, pot solicita deplasarea echipei mobile de vaccinare, prin intermediul medicului de familie.

Sursă foto: Facebook – Primăria Municipiului Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

9 mai: Ceremonie de Ziua Independenței de stat a României și Ziua Europei, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Anual, pe data de 9 mai, sunt celebrate Ziua Independenței de stat a României, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Cu această ocazie, în Alba Iulia sunt organizate o serie de activități care vor avea loc duminică, 9 mai, începând cu orele 12.00, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Programul activităților:

11.40 – 11.55: Primirea invitaților;

11.55 – 12.00: Ocuparea locului în dispozitiv;

12.00 – 12.02: Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă;

12.02 – 12.05: Intonarea Imnului Național al României;

12.05 – 12.15: Oficierea serviciului religios;

12.15 – 12.25: Rostirea alocuțiunii cu privire la semnificația Zilei Independenței de Stat a României, Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei;

12.25 – 12.40: Depunere de coroane, jerbe și buchete de flori;

12.40 – 12.45: Constituirea dispozitivului pentru defilare;

12.45 – 12.50: Defilarea Gărzii de Onoare.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului din județul Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Unitățile militare (M.Ap.N., M.A.I.) din Garnizoana Alba Iulia, Direcția Județeană de Informații Alba, Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale Alba, Cercul Militar Alba Iulia, Asociația Veteranilor de Război, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Publicat

ANUNT FINALIZARE IMPLEMENTARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în contextul crizei provocate de COVID-19

BIROTICA SRL cu sediul in Municipiul Alba Iulia, str. Tulnicului, nr. 6, judetul Alba, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J01/996/2003, CUI RO 15932452, anunta finalizarea implementarii proiectului ’’Grant’’, proiect nr. RUE 75, înscris în cadrul Măsurii ’’Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Implementarea proiectului s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/AIMMAIPE, respectiv 08.12.2020 pana la data de 06.05.2021.

Obiectivul proiectului este reprezentat de sprijinirea BIROTICA SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, de la data acordării granturilor
Valoarea proiectului a fost de 166272.06 lei (valoarea totala) din care : 144584,40 lei grant si 21687,66 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de contact beneficiar:

Urban Alexandru

e-mail: office@ambalajecartonate.ro

tel: 0745.056.438 / fax: 0258.812.320

Anunțul în format PDF: BIROTICA SRL: ANUNȚ finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate