Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația RYMA a câștigat 8.900 de lei prin programul „Spațiile Verzi România”. Vrea să facă un parc de aventuri pentru copii și tineri

Publicat

Copiii și tineri din Alba Iulia se vor putea bucura de un parc de aventură cu panou de cățărat, cort cu activități educative și creative, tiroliană. Toate acestea vor fi realizate de Asociația RYMA, care a câștigat suma de 8.900 de lei prin programul „Spaţii Verzi România”, finanțat de MOL România prin Fundația pentru Parteneriat.

În concurs au fost evaluate 104 proiecte din care au fost alese pentru finanțare 27, printre care și proiectul Asociației RYMA, denumit „Aventura din Cetate – cunoaștere și dragoste de natură prin joc”. Scopul concret al proiectului este acela de a amenaja în Cetatea Alba Iulia un spațiu de joacă și promovare a activităților în aer liber destinat copiilor și tinerilor prin reabilitarea spațiului verde, dotarea cu instalații creative și mobilier specific cu scop recreativ-educativ.

Parcul de aventură pentru copii și tineri va fi locul ideal unde aceștia să-și poată dezvolta prin joc și aventură cunoștințele și abilitățile, să deprindă dragostea de natură și de activități în aer liber.

Proiectul este o continuare a dezvoltării unui proiect finalizat cu în 2011 prin programul „Spații Verzi” – spațiu pentru camping, recreere și odihnă. De atunci până în prezent s-au mai dezvoltat în incinta spațiilor RYMA din Cetate diverse activități de turism montan, cicloturism, info-turistic, cinematograf și teatru de vară, loc de joacă pentru copii doar și altele. Planul Urbanistic de Detaliu aprobat de Primăria Municipiului Alba Iulia arată că parcul va avea un panou de cățărat pentru tineri și copii – cu traseele prizelor amplasate astfel încât gradul de dificultate sa fie ales în funcție de vârsta celui care se cațără, o sală de clasă în aer liber dotata cu bănci și măsuțe din lemn un cort pentru activități educative și creative o tiroliană și instalație specifice alpinismului. De asemenea, va mai avea un joc-instrument muzical din lemn și sfori, mobilier urban format din coșuri de gunoi și plăcute informative și un umbrar construit din plasa de camuflaj.

Amenajarea terenului va consta în reabilitarea zonei verzi existente, delimitarea și avertizarea zonei, construirea mobilierului din lemn și a unui gard de împrejmuire, însămânțarea cu iarbă verde și toaletarea pomilor fructiferi existenți. Proiectul se va desfășura cu ajutorul voluntarilor asociației RYMA, cărora li se vor alătura liceeni și studenți albaiulieni atrași de organizația partenera în proiect, Asociația Pro Tinerețe și Centrul Județean de Voluntariat. Asociația RYMA va contribui la acest proiect cu suma de 5.000 lei, scule și unelte de grădinărit furnizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax