Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţia SM Speromax Alba: Un pacient de 70 de ani a aşteptat şase ore pentru a fi transportat cu ambulanţa, de la UPU Alba Iulia

Publicat

u

upu urgente Asociaţia SM Speromax Alba, care reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, a adus în atenţia conducerii spitalului din Alba Iulia cazul unui pacient de 70 de ani care a fost nevoit să aştepte aproape şase ore pentru a fi transportat cu Ambulanţa, de la UPU, la domiciliu.

Vă prezentăm integral adresa asociaţiei, transmisă şi redacţiei Alba24.ro.

„În data de 18.11.2016, beneficiarul nostru Roman G. în vârstă de 70 ani, domiciliat în Alba Iulia, a solicitat prin intermediul aparţinătoarei acesteia, în jurul orei 10.00, o ambulanţă cu care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, acuzând dureri în piept. În cadrul ambulatorului i s-au făcut analize şi mai multe investigaţii ce au durat până la ora 19.30. După finalizarea investigaţiilor, aparţinătoarei domnului Roman i-a fost sugerat să îl ducă acasă şi să cheme în următoarea zi medicul de familie care să le recomande un specialist cardiolog.

Aparţinătoarea domnului Roman a cerut doamnei doctor să le cheme o ambulanţă cu care să îl poată transporta acasă, acesta neputând să stea în şezut. Doamna doctor a menţionat că nu sunt ambulanţe disponibile şi că o să trebuiască să mai aştepte, apoi a ieşit din tură/ schimb. Aparţinătoarea domnului Roman a sunat la 112, să ceară o ambulanţă, de acolo aflând că sunt ambulanţe disponibile, dar că trebuie solicitată de către medicul care se ocupă de pacient.

În jurul orei 1.00, domnul Roman a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat acasă.

În urma externării, domnul Roman G., nu a primit niciun document care să ateste faptul că a fost adus în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba sau că i s-au făcut investigaţii în cadrul acestuia, neputând să idenificăm astfel medicul în răspunderea căruia a fost.

Asociaţia SM SPEROMAX Alba reprezintă drepturile pacienţilor cu scleroză multiplă, domnul Roman G. fiind membru în cadrul asociaţiei, am primit o sesizare din partea aparţinătoarei acesteia prin care ne-au fost reclamate aceste nereguli, mai sus menţionate, pe care dorim să le aducem la cunoştinţa domneavoastră”, se arată în adresa transmisă conducerii spitalului din Alba Iulia.

Managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat pentru Alba24 că a primit sesizarea şi că a transmis către UPU Alba Iulia solicitare pentru explicaţii în legătură cu acest caz, pentru a afla de ce a aşteptat atât pacientul care avea dreptul să fie transportat la domiciliu cu ambulanţa, care ar fi trebuit chemată de medic şi de ce nu i s-a eliberat documentaţia de investigaţii medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioan

    sâmbătă, 26.11.2016 at 11:18

    Doamna Cosarca sa se mai informeze….deoarece in cadrul serviciului de ambulantă nu exista mașina de transport după ora 19:00 iar sâmbăta și duminica nu exista deloc mașina de transport. Iar in lipsa mașinii de transport este interzis prin lege ca transporturile sa se efectueze cu mașini de tip B2 ….asistentul medical are cu totul alte atribuții ..nu sa fie hamal

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax