Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Asociaţie ecologică cu PLÂNGERE PENALĂ pentru 14 persoane angajate „la negru”, pe Valea Sebeşului. Sesizare de la ITM Alba

padure

Publicat

padureO asociaţie ecologică din Săvădisla (judeţul Cluj), cu punct de lucru în amenajări silvice pe Valea Sebeşului s-a ales cu plângere penală din partea ITM Alba, care a descoperit că ONG-ul a primit la muncă 14 persoane, fără a fi întocmite formele legale de angajare. Cauza a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş.

Potrivit Codului Muncii, fapta de a primi la lucru mai mult de 5 persoane fără forme legale de angajare constituie infracţiune.

Inspectorii ITM Alba au luat decizia de a înainta plângerea penală pentru Aociaţia Ecologică „Pădurea Verde” cu sediul în comuna Săvădisla, judeţul Cluj, pentru punctul de lucru Valea Sebeşului (amenajări silvice). Au găsit 14 persoane fără forme legale de angajare, transmite ITM.

Asociaţia ecologică amintită este un ONG  care desfăşoară atât activitate non-profit, cât şi economică. A fost înfiinţată în 2007, cu obiect de activitate în protecţia mediului şi îmbogăţirea ecosistemului prin activităţi silvice şi de împadurire pe raza teritorială a judeţului Cluj şi a judeţelor limitrofe.

În total, în perioada 8-12 iunie, inspectorii ITM au verificat, în domeniul relaţiilor de muncă, activitatea a 33 de agenţi economici, cu un număr de 1605 angajaţi. Nu au dat nicio amendă, singura sancţiune fiind plângerea penală pentru asociaţia amintită.

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, au fost controlate 28 de unităţi şi constatate 63 deficienţe. ITM a aplicat 10 sancţiuni, respectiv opt avertismente şi două amenzi în cuantum total de 7.500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate