Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţie pentru apropierea culturală cu Republica Moldova, lansată la Limba, comuna Ciugud

Publicat

Duminică, în localitatea Limba (comuna Ciugud), a avut loc lansarea unei asociaţii care susţine apropierea culturală a Republicii Moldova cu România. Numită „Realitate şi Adevăr”, aceasta militează pentru un viitor comun al celor două popoare de pe malul Prutului.
La eveniment au participat persoane publice locale şi din Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal de peste Prut. Printre oficialităţi au fost deputatul Clement Negruţ, primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, preşedinta PNL din Republica Moldova, Vitalia Pavlicenco şi vicepreşedintele Anatol Revenco.

Iniţiatorul Asociaţiei „Realitate şi Adevăr”, Dan Măriuţa, este originar din Limba, astfel că lansarea acesteia a fost organizată în această localitate. “În 2012 se împlinesc  200 de ani de la acea istorică <pace de la Bucureşti>, în 1812, în urma căreia una dintre cele mai mari şi mai frumoase ţări româneşti, Ţara Moldovei, a fost tăiată în două de ruşi. Noi, Asociaţia <Realitate şi Adevăr>, ne angajăm să milităm pentru ca viitorul fraţilor de sânge, trup şi limbă  română, de dincolo de Prut, să fie  cu al nostru. Să luptăm pentru integrarea comunităţilor româneşti din Diaspora şi promovarea culturii şi limbii române în afara graniţelor ţării”, este un mesaj al iniţiatorului asociaţiei.

Manifestările au cuprins participarea la slujba religioasă de la biserica din localitate, începând cu ora 10.30, depunere de coroane şi Hora Unirii la Monumentul Eroilor din centrul satului şi festivităţi cu Fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena” din Alba, grupul folcloric „Muguri de tezaur” şi Leontina Fărcaş, la Căminul Cultural din Limba.
Obiectivele statutare ale noului ONG sunt axate pe acțiuni legate de apropierea culturală și contacte socio-economice între cele două maluri românești ale Prutului.
Vă prezentăm imagini de la eveniment:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Konami15

    luni, 30.01.2012 at 18:21

    Trei cuvinte: Basarabia pamant Romanesc!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax