Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: 500 de medici de familie şi specialişti din ţară se întâlnesc la Alba Iulia, pentru a dezbate situaţia sănătăţii şi a sistemului medical

Publicat

Aproximativ 500 de medici de familie şi medici specialişti din ţară se întâlnes la Alba Iulia, „capitala sănătăţii”, în această săptămână, cu prilejul unei conferinţe regionale cu titlul „Medicina primară într-un sistem normal de sănătate. Realităţi şi deziderate”. Participanţii dezbat situaţia actuală a sănătăţii din România, a sistemului medical, a medicilor şi a pacienţilor de toate tipurile.

Evenimentul se derulează pe parcursul a trei zile, în care medicii prezintă lucrări ştiinţifice, iar firme care funcţionează în domeniul medical expun produsele şi îşi prezintă activitatea. La conferinţă a fost invitat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

În perioada 26-28 aprilie 2012, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia are loc conferinţa regională a medicilor de familie, cu titlul „Medicina primară într-un sistem normal de sănătate. Realităţi şi deziderate”. Aceasta este organizată de Asociaţia medicilor de familie Alba, împreună cu Colegiul Medicilor Alba şi Ordinul Asistenţilor Medicali Alba şi participă atât medici de familie, cât şi medici specialişti invitaţi din România.

Dr. George Haber, membru în comitetul ştiinţific al conferinţei a enumerat câteva nume „grele” de profesori universitari din toată ţara, prezente la Alba Iulia în aceste zile. Printre aceştia îi vom regăsi pe secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, prof. dr. Vasile  Astărăstoaie din Bucureşti, preşedintele Colegiului Medicilor din România, care va prezenta o lucrare intitulată „Condiţia Medicului din România”. Din partea bordului Societăţii Naţionale de Medicină de Familie va fi prezent dr. Răzvan Dode de la Iaşi. Şi-au mai anunţat prezenţa prof. Nicolae Hâncu de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj-Napoca, prof. dr. Alexandru Tătaru, medic dermatolog şi venerolog şi prof. dr. Silviu Albu, medic ORL, tot din Cluj-Napoca. De asemenea, reprezentantul Asociaţiei „SM Speromax” Alba, a pacienţilor cu scleroză multiplă, Draqgoş Zaharia, va prezenta obiectivele şi activităţile asociaţiei.

Tematica abordată în cadrul conferinţei cuprinde „Medicina de familie, încotro?”, „Comunicarea medic specialist-medic de familie”, „Asociaţia bolnavilor cronici şi relaţia cu sistemul medical”, „Informatizarea medicinei primare”. Conferinţa este deschisă publicului.

Vedeţi detalii despre organizare şi temele abordate în imaginile ataşate, care reprezintă pliantul conferinţei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    joi, 19.04.2012 at 10:19

    MULTE DEZBATERI SI OMUL BOLNAV ESTE ARUNCAT DIN SPITAL DE NU ARE BANI.SA SE INFINTEZE CABINETE DE CIRCA, ADULTI-PEDIATRIE, STOMATOLOFIE, DE SCOALA SI CABINETE DE TRATAMENT LA ADULTI SI COPIII.ASTA AR FI REZOLVAREA NU MESE ROTUNDE CU POVESTI SI CHERMEZA LA SFASIT.NIMIC NU S-A REZOLVAT CU INTRODUCEREA MEDICULUI DE FAMILIE.E DEZASTRU IN SANATATE.CHIAR BASESCU A SPUS-ROMANIA NU E STAT SOCIAL.ATUNCI CUM FACI CEVA PENTRU OMUL SARAC CEVA ??????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax