Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: „Alba Iulia, o istorie de 20 de secole”. Expoziție în subsolul Sălii Unirii

Publicat

Sala Unirii găzduiește astăzi vernisajul expoziției „Alba Iulia, o istorie de 20 de secole”, în care vor fi evidențiate etapele mari ale evoluției orașului.

Expoziția „Alba Iulia, o istorie de 20 de secole” propune o analiză a rolului istoric al orașului, începând de la fondarea castrului Legiunii a XIII-a Gemina și până în 1990. Sunt evidențiate etapele mari ale evoluției istorice a orașului, precum și momentele ce constituie adevărate pietre de hotar, cum este Adunarea Națională de la 1 Decembrie 1918, ce a hotărât Unirea Transilvaniei cu România, transmit organizatorii.

Incursiunea în timp include piese din patrimoniul Muzeului Național al Unirii, sintetizate în bună măsură prin panourile ce asigură conținutul expoziției. De asemenea, este de subliniat faptul că evenimentul pune în valoare un spațiu expozițional nou, și anume subsolul Sălii Unirii, aripa sudică.

Expoziția va fi deschisă astăzi, 20 noiembrie, de la ora 16.30.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax