Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Anchete de circulație ”origine-destinație”. HARTA locațiilor unde sunt opriți șoferii și datele colectate

Publicat

Astăzi, în mai multe zone din țară se desfășoară o nouă tranșă de anchete de circulație ”origine-destinație”, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Șoferii sunt opriți în trafic și li se adresează întrebări.

Acțiunile au loc în două intervale orare: până la ora 12.00 și între 14.00 și 18.00, pe autostrăzile și drumurile naționale din România. În unele zone, sunt restricții de circulație, pentru aceste acțiuni.

În Alba, acțiunile se desfășoară în următoarele puncte:

  • DN 74, Șard
  • Autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva: km 316+650 (Pianu, jud. Alba)

 

Cum se desfășoară anchetele de circulație. Ce date se colectează

Anchetele de circulaţie Origine – Destinaţie sunt organizate şi coordonate de CESTRIN şi efectuate de către Direcțiile Regionale de Drumuri şi Poduri în colaborare cu Ministerul de Interne. Acțiunea se desfășoară ”în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale și autotrăzi din România”, potrivit CNAIR.

În aceste puncte sunt echipe mixte de recenzori și agenți de circulație care invită conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă (acostament sau banda I) și le adresează un set de întrebări:

  • originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău)
  • destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta)
  • scopul călătoriei (ex.: turistic, acasa, loc de munca, alte scopuri)
  • pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii
  • pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.

Întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime.

Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acţiune să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus.

Acțiunile vor continua în 26 octombrie și 2 noiembrie 2022.

De ce se fac anchetele de circulație

”Anchetele Origine – Destinație vin în completarea recensământului general de circulație pe drumurile publice, se realizează o dată la 5 ani şi contribuie la construirea matricelor Origine – Destinație din cadrul Modelului Național de Transport administrat de CESTRIN.

Modelul Naţional de Transport este utilizat de CESTRIN în realizarea studiilor de trafic care stau la baza Analizelor Cost – Beneficiu necesare pentru justificarea economică a proiectelor şi a cererilor de finanțare pe fonduri europene.

În anul 2021 CESTRIN a solicitat JASPERS asistenţă tehnică referitoare la metodologia de realizare a anchetelor Origine – Destinaţie. Împreună cu aceștia au fost evaluate şi revizuite Instucţiunile de realizare a Anchetelor Origine- Destinație, precum și formularul de realizare a acestora.

Astfel, pentru a putea colecta cât mai multe date de trafic CESTRIN a întocmit un nou formular de anchetă, acest formular fiind aprobat de către experţii JASPERS.

Anchetele de circulaţie Origine – Destinaţie constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarii bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Rezultatele anchetelor Origine – Destinaţie stau la baza calibrării și validării Modelul Naţional de Transport realizat în software-ul PTV VISUM din cadrul CESTRIN”, a precizat CNAIR.

foto: Facebook – CNAIR, DRDP Timișoara

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax