Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Apelul fostului preot Cristian Pomohaci la decizia de caterisire va fi discutat de Mitropolia Ardealului

Publicat

pomohaci 2 Mitropolia Ardealului are programat pentru joi un nou termen de judecată în cazul fostului preot Cristian Pomohaci, după ce la termenul anterior din 19 septembrie acesta a solicitat, în scris, membrilor Consistoriului Mitropolitan, posibilitatea de a studia dosarul în apelul pe care l-a formulat la decizia prin care a fost caterisit din preoție, scrie Agerpres.

Pomohaci va fi primit în fața celor cinci membri ai Consistoriului mitropolitan din Sibiu alături de cinci martori pe care i-a cerut în apărarea sa, scrie turnusfatului.ro.

„Luând act de solicitarea apelantului și respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului, transmis pe 19 septembrie.

În față sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu s-au aflat pe durata ședinței Consistorului Mitropolitan din 19 septembrie și un grup de circa 100 de susținători ai lui Cristian Pomohaci, care au încercat să îi împiedice pe jurnaliști să îl filmeze și să îl abordeze cu întrebări pe fostul preot.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoție, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Cristian Pomohaci a depus apel la judecata Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu.

„Având în vedere principiul judecății echitabile și al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citație persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze și de dreptul său de a se apăra în fața instanței bisericești de judecată. Totodată, instanța i-a oferit posibilitatea apelantului de a-și alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citație, apărători bisericești atestați de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, se arăta într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sibiului, din 6 septembrie.

Până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanța bisericească s-au putut depune și alte dovezi concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Mosuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mures a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezență sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax