Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Marş împotriva discriminării, organizat de Asociația PAKIV, pe străzile municipiului Alba Iulia

Publicat

Asociaţia „Pakiv” România, care luptă pentru recunoaşterea drepturilor romilor a iniţiat, miercuri, la Alba Iulia un marş împotriva discriminării. Acţiunea a început în jurul orei 17.30, iar alături de grupul de militanţi au fost invitaţi să participe toţi cei care se luptă pentru drepturi şi libertăţi egale.

Marşul a avut drept punct de pornire Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia şi a continuat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 – strada Vasile Goldiş – Bulevardul Revoluţiei 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi înapoi la Troiţa din faţa Catedralei.

Evenimentul marchează Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. În 1938, între 9 şi 13 noiembrie, în numeroase oraşe şi state germane şi austriece au fost devastate casele evreilor şi circa 8.000 de magazine. Atât civili, cât şi trupele SA şi SS au distrus clădiri cu barosul, lăsând străzile acoperite cu cioburi de sticlă, de unde vine şi numele „Noaptea sticlei sparte” (Kristallnacht). Au fost omorâţi în bătaie peste 400 de evrei, iar locuinţele lor au fost incendiate.

După 50 de ani de la Kristallnacht, din 1988, în toate statele europene este marcat momentul considerat a fi începutul simbolic al Holocaustului. Asociaţia „Pakiv” România a comemorat Kristallnacht la Alba Iulia prin organizarea marşului „Spune NU discriminării”.

Participanţii au purtat luminări aprinse şi candele, iar la finalul marşului acestea au fost depuse sub formă de inimă la troiţa din faţa Catedralei Reîntregirii Neamului. Scopul evenimentului a fost de sensibilizare a cetăţenilor cu privire la efectele discriminării şi importanţa toleranţei în relaţiile interumane.

Asociatia „Pakiv” România este o organizaţie non-profit înfiinţată în octombrie 2005. Membrii fondatori ai organizatiei sunt activişti romi, cu experienţă în elaborarea şi implementarea de proiecte ori programe adresate comunităţilor cu romi, preşedinte fiind Gruia Bumbu. De altfel, Asociaţia a beneficiat până acum de sume importante provenind din fonduri europene, pentru mai multe proiecte de sprijin al comunităţilor de romi. Reamintim că, în iulie anul acesta, la Alba Iulia s-a semnat cu Ministerul Muncii un proiect de 4,5 milioane de euro, finanţat din Fondul Social European şi iniţiat de Asociaţia „Pakiv”, ce are drept scop crearea condiţiilor pentru peste 1.000 de femei rome de a se încadra în muncă, mai ales folosind ocupaţiile tradiţionale ale acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alex st

    marți, 08.11.2011 at 21:28

    dati-le coarne si drepturi ca si la maghiari ca doar romii ne fac oameni buni in toate tarile datorita lor suntem „iubiti”in toata lumea.dc nu faceti mars impotriva guvernantiilor care isi bat joc de copii,parintii si bunicii nostri prin salariile,pensiile,educatia si traiu de tot rahatu.RUSINE

  2. vali

    miercuri, 09.11.2011 at 15:54

    Rromii se autodiscrimineaza prin faptele pe care le savarsesc.

  3. ssss

    miercuri, 09.11.2011 at 21:16

    Oare ei nu ne descrimineaza pe noi,chiar trebuie sa suportam tot ce fac ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax