Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie la radare! „Alba în Siguranţă”, o campanie derulată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, pentru prevenirea infracţiunilor

Publicat

pol

Atenţie, şoferi! Poliţia va fi cu radarele în acţiune. Vineri, începând cu ora 15.00, IPJ Alba organizează o acţiune numită „Alba în siguranţă”, în care se va avea în vedere respectarea normelor de circulaţie rutieră, legalitatea transporturilor, precum şi ordinea şi siguranţa publică în mediul urban şi rural. Un număr de 181 de poliţişti se vor asigura ca în oraşele şi comunele judeţului Alba să fie respectate prevederile legii şi îi vor sancţiona pe cei care le încalcă.

Acţiunea „Alba în siguranţă” este coordonată de Serviciul Poliţiei Rutiere Alba, cu sprijinul judeţelor învecinate – Cluj, Hunedoara, Sibiu, Mureş -, precum şi departamentul de ordine şi siguranţă publică şi cel de investigaţii criminale. Din cele patru judeţe vor fi prezente câte două echipaje dotate cu aparate radar.

Acţiunea se va derula pe întreg judeţul, între orele 15.00-21.00 şi va avea în vedere respectarea transporturilor, respectarea regulilor de circulaţie, prevenirea accidentelor provenite de pe urma nerespectării vitezei legale şi a consumului de alcool, dar şi prevenirea furturilor de pe câmp şi siguranţa liniştii şi ordinii publice.

„Scopul acestei campanii este de a asigura un climat de siguranţă civică şi de a crea cadrul necesar  desfăşurării în siguranţă a traficului în scopul diminuări accidentelor rutiere şi a fenomenului infracţional” a declarat Augustin Căpâlnaş, inspector Poliţia Rutieră.

În primele 8 luni ale anului au fost întregistrate 98 de accidente soldate cu 17 morţi, cu 11 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi 99 de răniţi grav. Principalele cauze ale acestor accidente au fost: viteză excesivă (21 de situaţii), depăşiri neregulamentare (12 cazuri), traversări neregulamentare ale pietonilor (11 cazuri), abateri biciclişti (5 situaţii).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax