Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

GALERIE FOTO: Autobuzul-bibliotecă – prima cursă pe drumurile judeţului Alba

Publicat

Locuitorii judeţului Alba pot vedea în trafic, de astăzi, primul Bibliobus din România, un autovehicul de animație culturală, dobândit gratuit, grație parteneriatului dintre Consiliul Județean Alba și Consiliul General al departamentului La Manche din Franța.

Bibliobusul a fost inaugurat joi dimineaţa de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi de consilierul general al departamentului La Manche, Rolande Brécy, care au semnat, la pupitrul din bibliobus, un acord bilingv.

Delegata pentru Cultură a departamentului La Manche, Laurence Loyer-Camebourg a explicat conceptul de bibliobus în Franţa şi multitudinea de activităţi culturale care au loc în interiorul vehiculelor (covoare-lectură pentru copii, poveşti lecturate de profesionişti şi alte jocuri care implică interacţiunea cu cartea). 

Ion Dumitrel a anunţat organizarea unei serii de evenimente culturale în interiorul vehiculului, în compania personalităţilor culturii judeţului Alba, a membrilor Uniunii Scriitorilor Alba-Hunedoara şi a altor oameni de cultură.

Mini-biblioteca ajunge, joi, la copiii din comuna Pianu de Sus, astfel că aceştia vor avea la dispoziţie cărţi în limba română şi în limba franceză. Cu ocazia prezenţei bibliobusului, în Pianu de Sus va avea loc un concert de colinde şi alte activităţi ale copiilor.

Biblioteca mobilă a fost donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, urmând a fi folosit de Consiliul Județean Alba pentru dinamizarea și multiplicarea acțiunilor sale culturale. El va fi utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă – pentru schimbul de cărți între Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și bibliotecile din teritoriul județului Alba, în special din mediul rural, vehicul educațional – prin implicarea în activități educaționale destinate învățării limbii franceză, vehicul de animație culturală – prin implicarea în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Delegația franceză, din care mai fac parte Jean Lepetit – consilier general, primar al localității Saint-Vaast-La-Hougue; Laurence Loyer-Camebourg – director general responsabil de cultură în cadrul CG La Manche și Thierry Motte – consilier al președintelui CG la Manche, se va afla în județul nostru pentru două zile.

Flavia Nicolae

Adina E. Curta

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alex

    joi, 15.12.2011 at 17:14

    cand il vad pe dumitrel cu un pix in mana mi se face rau. am impresia ca omu’ asta e mai putin inteligent decat un vraf de carti din autobuzul asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax