Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„Chef de chef” cu artificii la Sebeș. Localnicii sărbătoresc în stradă că au scăpat de traficul infernal din centrul orașului

Publicat

YouTube video

Bucurie mare, astăzi, la Sebeș. După ce localnicii au avut de suportat,  peste 10 ani, traficul infernal, noxele și zgomotul provenit de la zecile de mii de mașini care traversau în fiecare zi centrul orașului, uite că a sosit momentul mult așteptat. Sebeșul are centură și nu orice fel de centură, are autostradă. Și pentru că un astfel de moment nu poate trece „neudat”, primăria municipiului dă o petrecere pe cinste, cu muzică și focuri de artificii.

Au așteptat ani de zile, au avut de ascultat promisiuni peste promisiuni, termene peste termene, cântece și sloganuri despre centura Sebeșului și în sfârșit cetățenii orașului o pot vedea și pot circula pe ea.

Ziua de 19 decembrie este data la care s-a spus STOP traficului infernal din Sebeș. Pentru a marca evenimentul, autoritățile locale au pregătit o mică manifestare cu foc de artificii, concerte și un tur cu mașinile.

Începând cu ora 17.00, cei care doresc să  facă o tură cu mașina personală prin cartierele orașului sunt așteptați în Piața Dacia. Turul este programat să dureze o oră, iar după acesta cetăţenii sunt așteptați în Parcul Primăriei unde, timp de o oră, vor urca pe scenă mai multe formații locale. Evenimentul se va termina cu un foc de artificii, de trei minute.

Problema aglomeraţiei din Sebeş datează de mai mulţi ani, iar găsirea unor variante salvatoare pentru trafic a fost o preocupare pentru mai mulţi miniştri ai transporturilor, însă nu s-a făcut nimic.

10 miliarde de lei pentru „desene pe hârtie”

În luna ianuarie 2010, primarul de atunci al municipului Sebeş, Mugurel Sârbu anunţa finalizarea primului studiu de prefezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului, ce se ridica la suma de 60.900 de lei şi începerea studiului de fezabilitate. “La ora actuală se află în lucru studiul de fezabilitate pentru efectuarea căruia au participat la licitaţie un număr de 12 firme. În data de 21 decembrie 2009, a fost deja încheiat contractul cu firma câştigătoare pentru suma de 989.054 de lei. Conform contractului, durata de execuţie a acestuia este de 9 luni de zile, însă domnul primar a promis că va face demersuri pentru ca el sa fie gata cel târziu în luna iulie a acelui an”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeş, Nicoleta Lemeny. În luna iulie, administraţia locală din Sebeş aştepta în continuare variantele finale ale studiului de fezabilitate comandat unei societăţi private şi estima ridicare costurilor lucrărilor la suma de 40,3 milioane de euro.

Traficul aglomerat – temă muzicală pentru o trupă de hip hop

Disperați de problema traficului Cino & ILLusionist, o trupă formată din doi tineri din Sebeş – Marian Vodă (21 de ani) şi Dragoş Pamfil (20 de ani) – au compus o piesă hip-hop prin care cereau autorităţilor construirea centurii de ocolire, care ar scăpa oraşul de acestă problemă.

YouTube video

Poţi veni pe DN7 sau pe DN1

n-o să pierzi drumu.

Pur şi simplu urmează fumu`

spre

un oraş micuţ în care totu-i cu sens

chiar dacă nu-i imens,

e un oraş cu trafic intens.

E o fostă cetate

cu multă istorie-n spate

şi pare-atât de departe,

parcă-i desprins de realitate,

cu drumuri aglomerate

şi străzi traversate.

De-aia totdeauna pe-aici treaba merge ca pe roate.

Peste toate,

Ăsta-i un oraş care poate

Plin de solidaritate,

plin de ospitalitate

cu parcuri super-ornate,

diversitate în mentalitate,

că doar suntem înconjuraţi de sate.

Şi recunosc că îl iubesc frate

Cu rele cu bune.

Că e colţul meu de lume

cu renume ce dispune

de fetele nebune

ce tre s-o iau pe arătură

fiin`că lipsu cel mai mare e că n-avem centură.

Acesta sunt o parte din versurile compuse de tineri.

 

Potrivit statisticilor, prin Sebeş trceau zilnic peste 10.000 de autovehicule, iar, în zilele de trafic intens, numărul acestora poate ajunge la 30.000. Odată cu inaugurarea centurii acesta problemă va fi rezolvată, iar cetățenii vor avea mai multă liniște și mai puține noxe de inhalat.

Pentru cei care încă nu au ajuns pe șoseaua de centură, Alba24 a relizat un video cu Prima tură pe loturile din Alba ale autostrăzii Orăștie-Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Boby

    vineri, 20.12.2013 at 20:18

    De trafic am scapat ! Ura !
    Mai trebuie scapat de poluare !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax