Connect with us
Publicitate

POLITICA

Comisia pentru Roşia Montană dă VOTUL FINAL asupra proiectului minier. Conducerea USL s-a reunit pentru decizia politică

Publicat

Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană se va reuni, luni seară, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, în condiţiile în care termenul fixat de birourile permanente ale celor două camere pentru elaborarea raportului a expirat duminică.

Conducerea USL s-a reunit luni, în jurul orei 12.00, tema votului final pe care Comisia pentru Roşia Montană trebuie să îl dea în ceea ce priveşte proiectul de lege al Guvernului fiind printre punctele principale de pe ordinea de zi.

Contactat telefonic, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, și-a arătat rezerva în ceea ce privește aprobarea proiectului de lege în forma actuală: „Eu personal am rezerve. Cred că proiectul de lege nu e suficient de bun, nu cred că poate trece sub această formă. Vreau locuri de muncă în zonă, dar legea nu e favorabilă României. Va trebui intervenit pe ea.”

În acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentanţii PNL, PC, UDMR şi cei ai grupului minorităţilor pot asigura cvorumul în lipsa celor ai PSD şi deţin, cumulat, numărul necesar de voturi pentru a respinge proiectul în forma venită de la Guvern.

Dacă membrii Comisiei vor decide să respingă proiectul de lege în forma venită de la Guvern, se va face o completare cu caracter general a Legii minelor în ceea ce priveşte exploatările auro-argintifere, iar, dacă proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care îl modifică radical, fiind eliminată din textul legii orice referire la Roşia Montană.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană se desfăşoară de circa două luni. Acum o lună, conducerea USL a decis să prelungească mandatul Comisiei cu încă o lună, pentru a se ajunge la un acord.

În cadrul Comisiei nu s-a ajuns însă la un acord, pentru că în USL nu s-a ajuns la o înţelegere, punctele de vedere ale PSD şi PNL fiind diametral opuse, în condiţiile în care social-democraţii susţin proiectul de lege în forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunţă împotriva actului normativ în ansamblu.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. kla2005

    luni, 11.11.2013 at 11:00

    Rosia Montana are nevoie de investitii! Fara investitii in mediu si in patrimoniu comuna va disparea!
    Incet, incet ar trebui sa inteleaga lumea ca acest Proiect e benefic pentru Romania!

  2. Alin C

    luni, 11.11.2013 at 14:59

    Puteau ft simplu sa faca un proiect bun de la inceput.Pt ce au mai tot lungito atat daca vor respinge acest proiect.8 luni de zile nu au fost suficiente sa faca un lucu bun pt tata? ma intreb daca investitori se vor mai uita macar la Romania,ca de investit mici sperante…

  3. Radu Faur

    duminică, 17.11.2013 at 14:07

    Avem nevoie de proiect, ganditi-va cand oare va mai beneficia Romania de o astfel de sansa? Dati o sansa PROIECTULUI DE LA ROSIA MONTANA!

  4. Rusu Mirel

    luni, 25.11.2013 at 21:55

    DA PENTRU ROSIA MONTANA!

  5. Marcel

    miercuri, 27.11.2013 at 18:48

    Sustinem Rosia Montana

  6. alex

    miercuri, 27.11.2013 at 19:16

    Da pentru Rosia Montana,da pentru un viitor mai bun

  7. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:17

    În condițiile actuale de sărăcie și șomaj, țara noastră are nevoie de investitori. Mineritul este o soluţie pentru dezvoltarea României și pentru șansa noastră la un loc de muncă!Proiectul minier Rosia Montana reprezinta singura posibilitate pentru locuri de munca in zona, in urmatorii ani. Proiectul este localizat intr-o zona miniera complet distrusa, pentru care Romania nu ar fi avut niciodata resurse sa o scoata la lumina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax